Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα Wall Street–Πιέσεις στις τράπεζες

Μικτή εικόνα εμφανίζει η Wall Street με κέρδη στον τεχνολογικό κλάδο, ενώ οι τράπεζες πιέζονται μετά την ανακοίνωση ότι ο αριθμός των «προβληματικών» οίκων ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδο 18 ετών.

Μικτή εικόνα εμφανίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά το θεαματικό χθεσινό ράλι.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,23% στις 8.453 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,11% στις 911 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,71% στις 1.762 μονάδες.

Μικτή εικόνα εμφανίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά το θεαματικό χθεσινό ράλι.

Κέρδη αποκομίζει ο τεχνολογικός κλάδος, ενώ οι τράπεζες πιέζονται μετά την ανακοίνωση του ταμείου εγγυοδοσίας των αμερικανικών οίκων ότι οι «προβληματικοί» οίκοι ανέρχονται στον υψηλότερο αριθμό 18 ετών.

Η μετοχή της Wells Fargo υποχωρεί 1,8% και της U.S. Bancorp 2,7%.

Τα κέρδη του τεχνολογικού κλάδου «οδηγεί» η SanDisk με άνοδο 17%, κατόπιν εξασφάλισης συμβολαίου από την Samsung Electronics. Η Symantec ενισχύεται 3,7% κατόπιν αναβάθμισης από την Goldman Sachs.

Από το μέτωπο των στατιστικών ανακοινώσεων, δημοσιοποιήθηκε αισθητή βελτίωση στις μεταπωλήσεις οικιών.

Προς την θετική πλευρά επίσης, συμβάλλει και η πρόβλεψη οικονομολόγων στην έκθεση ΝΑΒΕ ότι η αμερικανική οικονομία θα αρχίσει να διευρύνεται το επόμενο τρίμηνο.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών μετά το χθεσινό «ράλι» στην Wall Street και οι ευρωπαϊκοί δείκτες επίσης απεκόμισαν κέρδη.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με μικρή άνοδο στις 4.416 μονάδες, ο DAX τερμάτισε πάνω από τις 5.000 μονάδεες στις 0,3%, ενώ ο CAC έκλεισε με κέρδη 0,76% στις 3.294 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v