Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Τέλος της ύφεσης στο γ΄ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία πιθανώς να εξέλθει από την ύφεση στα τέλη του γ΄ τριμήνουκαι να επιστρέψει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η National Association of Business Economics (NABE).

ΗΠΑ: Τέλος της ύφεσης στο γ΄ τρίμηνο
Η αμερικανική οικονομία πιθανώς να εξέλθει από την ύφεση στα τέλη του γ΄ τριμήνου, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η National Association of Business Economics (NABE).

Το 74% των οικονομολόγων που συμμετείχαν στην έρευνα υποστηρίζει ότι η αμερικανική οικονομία θα εμφανίσει θετικό ρυθμό ανάπτυξης στο δ΄ τρίμηνο, παρά το γεγονός ότι η αύξηση της ανεργίας υποδηλώνει ότι η ανάκαμψη θα είναι πιο "αδύναμη" απ’ ό,τι αρχικά προβλεπόταν.

Οι δαπάνες της κυβέρνησης αλλά και οι προσπάθειες της Fed να αναζωογονήσει τις πιστωτικές αγορές αποτελούν δύο από τις βασικές αιτίες που θα ωθήσουν την αμερικανική οικονομία εκτός ύφεσης.

Παράλληλα, οι οικονομολόγοι προβλέπουν συρρίκνωση της αμερικανικής οικονομίας 1,8% στο β΄ τρίμηνο, στο 0,7% στο δ΄ τρίμηνο, αλλά ισχυρή ανάκαμψη και ανάπτυξη 1,8% στο δ΄ τρίμηνο του έτους.

Σε ό,τι αφορά στις καταναλωτικές δαπάνες, αναμένουν πτώση 0,4% για το σύνολο του έτους, δηλαδή πολύ χαμηλότερα σε σχέση με το 1,3% που είχαν εκτιμήσει στην προηγούμενη έρευνα που πραγματοποίησε η NABE.

Σημειώνεται ότι στην έρευνα συμμετέχουν 45 οικονομολόγοι, ενώ πραγματοποιήθηκε μεταξύ 27 Απριλίου και 11 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v