Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική η Wall λόγω GM, τραπεζών, ακινήτων

Επιφυλακτική εικόνα επικρατεί στη Wall Street, με το βλέμμα στραμμένο στα κρίσιμα μεγέθη για την αγορά ακινήτων, την πορεία του πάλαι ποτέ κολοσσού GM προς την πτώχευση και την έκθεση της FDIC για τις τράπεζες.

Επιφυλακτική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τα εύρωστα χθεσινά κέρδη.

Τον τόνο της σημερινής συνεδρίασης καθορίζουν τα κρίσιμα στοιχεία για την αγορά ακινήτων, η έκθεση της κρατικής επιτροπής FDIC για τις αμερικανικές τράπεζες και η πορεία της General Motors προς την χρεοκοπία. 

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί ελαφρώς στις 8.408 μονάδες, ο S&P σημειώνει πτώση 0,11% στις 909 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,4% στις 1.743 μονάδες.

Η ανάκαμψη στις μεταπωλήσεις οικιών, επιτείνει τις προσδοκίες ότι το χειρότερο για την αμερικανική οικονομία έχει περάσει και εμπνέει θετικές αντιδράσεις στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Το κλίμα παραμένει πάντως επιφυλακτικό, με πιέσεις στην επενδυτική ψυχολογία για τους κλάδους τραπεζών και αυτοκινήτων.

Για τον τραπεζικό κλάδο, η αρμόδια κρατική υπηρεσία FDIC, ανακοίνωσε ότι οι "προβληματικές" τράπεζες αυξήθηκαν 21% στους 305 οίκους, κατά το α΄τριμηνο.

Η μετοχή της General Motors «βουλιάζει» 16,7% καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία έκανε ένα ακόμη βήμα προς την χρεοκοπία.

Κέρδη αποκομίζουν οι ενεργειακές μετοχές, μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 62 δολάρια.

Στην χθεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης Dow ανέκτησε σχεδόν το 90% των απωλειών των τεσσάρων προηγούμενων συνεδριάσεων.

Το αμερικανικό ράλι ενέπνευσε κέρδη σήμερα στις ασιατικές αγορές που έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδα επτά μηνών και τις ευρωαγορές.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει αυτή την ώρα 0,21%, ο DAX με άνοδο 0,32% παραμένει πάνω από τις 5.000 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται 0,58%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v