Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FDIC: Τριμηνιαίες ζημιές 26,2 δισ.$ στις τράπεζες

Οι αμερικανικές τράπεζες κατέγραψαν τις πρώτες τριμηνιαίες ζημίες από την εποχή της κρίσης savings-and-loan, καθώς τα κέρδη του κλάδου «βούλιαξαν» στα χαμηλότερα επίπεδα 18 ετών, ανακοίνωσε η FDIC.

FDIC: Τριμηνιαίες ζημιές 26,2 δισ.$ στις τράπεζες
Η αμερικανική τραπεζική βιομηχανία κατέγραψε τις πρώτες τριμηνιαίες ζημίες της από την εποχή της κρίσης savings-and-loan, καθώς τα κέρδη του κλάδου «βούλιαξαν» στα χαμηλότερα επίπεδα 18 ετών, ανακοίνωσε η Federal Deposit Insurance Corp.

Η υπηρεσία επόπτευσης του τραπεζικού κλάδου ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές τράπεζες απώλεσαν 26,2 δισ. δολ. στο δ΄τρίμηνο. Πρόκειται για την πρώτη τριμηνιαία περίοδο ζημιών μετά το δ΄τρίμηνο του 1990.

Οι τράπεζες που υπάγονται στην λίστα των "προβληματικών" αυξήθηκαν κατά 47% στις 252 τράπεζες κατά το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο, έναντι 171 στο προηγούμενο τρίμηνο.

Στο α΄τρίμηνο 2009 ο αριθμός αυξήθηκε περαιτέρω, αν και με βραδύτερο ρυθμό. Στο α΄τρίμηνο καταγράφηκαν 305 «προβληματικές» τράπεζες που διέθεταν ενεργητικά ύψους 220 δισ. δολ. από 159 δισ. δολ. στο δ΄τρίμηνο.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μια από τις χειρότερες περιόδους που έζουμε ζήσει στα 75 χρόνια λειτουργίας της FDIC,» δήλωσε η Πρόεδρος της υπηρεσίας, Sheila Bair, σε συνέντευξη Τύπου μετά την δημοσίευση της έκθεσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v