Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μακροοικονομική ώθηση στη Wall Street

Σημαντικά κέρδη εμφανίζει η αμερικανική αγορά, μετά τις χθεσινές απώλειες, καθώς τα στοιχεία από τις παραγγελίες διαρκών αγαθών και την ανεργία βελτιώνουν κλίμα. Η GM παραμένει στο επίκεντρο. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Σημαντικά κέρδη εμφανίζει η αμερικανική αγορά, μετά τις χθεσινές απώλειες, με τα στοιχεία από τις παραγγελίες διαρκών αγαθών και την ανεργία να βελτιώνουν το κλίμα.

Ειδικότερα, η είδηση ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν κατά 1,9% τον Απρίλιο ενισχύει το σενάριο σταδιακής ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Το σενάριο αυτό υποστηρίζεται και από τη σταδιακή μείωση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, εβδομάδα με εβδομάδα, αν και παραμένουν ακόμη σε επίπεδα που υποδηλώνουν σαφώς οικονομική ύφεση.

Στο επίκεντρο παραμένει ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας, με την General Motors να βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, ενώ η Visteon Corp. τόνισε ότι τόσο η μητρική όσο και συγκεκριμένες θυγατρικές στις ΗΠΑ κατέθεσαν αίτηση χρεοκοπίας. 

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,98% στις 8.381 μονάδες, με τον Nasdaq να κερδίζει 1,2% στις 1.751 μονάδες και τον S&P 500 στις 903 μονάδες με άνοδο 1,12%. 

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 σημείωσε απώλειες 0,65% στις 4.387,54 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη, χαμηλότερα κατά 1,36% στις 4.932,88 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 με πτώση 0,95% στις 3.263,70 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v