Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεαματικά μπαίνει στο καλοκαίρι η Wall

Με κεκτημένη ταχύτητα από την τελευταία συνεδρίαση του Μαΐου, ανακούφιση για την κατάληξη της υπόθεσης GM και ευνοϊκές στατιστικές ανακοινώσεις, η Wall μπαίνει στο καλοκαίρι θεαματικά. "Κούρσες" και σε Ασία - Ευρώπη. 

Κατακόρυφη αύξηση σημειώνει την πρώτη μέρα του καλοκαιριού η Wall Street, σε συνέχεια του «ράλι της τελευταίας στιγμής» της Παρασκευής.

Τους αγοραστές παρακινούν στατιστικά δεδομένα που επιτείνουν τις ελπίδες ότι το χειρότερο πέρασε για τις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη, σε συνδυασμό με κάποια ανακούφιση για την κατάληξη της υπόθεσης General Motors, η οποία τίθεται υπό καθεστώς χρεοκοπίας.

Θετικά επιδρούν στην επενδυτική ψυχολογία οι καλυτερες των αναμενόμενων ανακοινώσεις για το εισόδημα και τις δαπάνες των Αμερικανών καταναλωτών τον Απρίλιο, καθώς και η αναπάντεχη βελτίωση του δείκτη ISM μεταποίησης.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 2,04% στις 8.673 μονάδες, ο S&P 2,28% στις 940 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 2,38% στις 1.816 μονάδες.

Ο δείκτης Dow Jones εκτινάχθηκε 100 μονάδες στην τελευταία ώρα των διαπραγματεύσεων της Παρασκευής, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να αποσύρουν κεφάλαια από το περιθώριο και να μπουν στην αγορά στο κλείσιμο του μήνα.

Στη σημερινή συνεδρίαση, το επίκεντρο τίθεται πρωτίστως στην GM, που καταθέτει αυτή την ώρα αίτηση προστασίας από τους πιστωτές.

Ισχυρά κέρδη συνεχίζει να αποκομίζει ο κλάδος εμπορευμάτων, που αντιδρά στην «έκρηξη» των τιμών ενέργειας και μετάλλων.

Η ανακοίνωση βελτίωσης στην κινεζική μεταποίηση τροφοδοτεί τα κέρδη των μετοχών εμπορευμάτων. Η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται προς τα 68 δολ. ανά βαρέλι, ενώ ο χρυσός κερδίζει 5 δολάρια στα 985 δολ. ανά ουγκιά.

Η μετοχή της Yahoo κερδίζει 2,27% κατόπιν αναβάθμισης από την Barclays Capital.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v