Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βελτίωση δείκτη ISM μεταποίησης στις ΗΠΑ

Ο δείκτης μεταποίησης ISM Μαΐου ενισχύθηκε περαιτέρω σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση και διαμορφώθηκε υψηλότερα από τις προβλέψεις, προκαλώντας περαιτέρω κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Βελτίωση δείκτη ISM μεταποίησης στις ΗΠΑ
Ο δείκτης μεταποίησης ISM Μαΐου ενισχύθηκε περαιτέρω σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση στις ΗΠΑ και διαμορφώθηκε υψηλότερα από τις προβλέψεις, προκαλώντας περαιτέρω κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 42,8 μονάδες έναντι 40,1 στην προηγούμενη μέτρηση. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα κινηθεί στις 42 μονάδες.

Ο επιμέρους δείκτης νέων παραγγελιών ανήλθε πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων, «πέρασε» δηλαδή σε επίπεδα διεύρυνσης και όχι συρρίκνωσης.

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, οι κατασκευαστικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,8% τον Απρίλιο, σημειώνοντας την μεγαλύτερη άνοδο από τον Αύγουστο.

Οι δαπάνες σε κατοικίες αυξήθηκαν 0,7% ενώ οι δαπάνες επισκευών αυξήθηκαν 8,9%. Οι δαπάνες για ιδιωτικά έργα εκτός κατοικιών αυξήθηκαν 1,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v