Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα ακίνητα στηρίζουν νέα άνοδο στην Wall Street

Οι επιφυλακτικές διαθέσεις των επενδυτών μετά το χθεσινό ράλι εξανεμίζονται, καθώς τα στοιχεία για τις πωλήσεις ακινήτων αποδεικνύονται "ακαταμάχητα" ευνοϊκά και ωθούν σε νέα άνοδο την Wall Street.

Τα ιδιαίτερα ευοίωνα στοιχεία για τις πωλήσεις ακινήτων στην αμερικανική αγορά ωθούν και πάλι υψηλότερα τους βασικούς δείκτες της Wall Street, μολονότι οι επενδυτές ήταν προετοιμασμένοι για "παύση", μετά το θεαματικό ξεκίνημα του μήνα στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι προ-πωλήσεις οικιών εκτινάχθηκαν 6,7% τον Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Μετά από άνοιγμα σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει αυτή την ώρα 0,61% στις 8.774 μονάδες, ο S&P 0,6% στις 948 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,94% στις 1.845 μονάδες.

Η Wall Street απεκόμισε χθες, πρώτη συνεδρίαση του καλοκαιριού, ισχυρά κέρδη, χάρη σε σειρά στατιστικών οικονομικών στοιχείων, που επέτειναν τις ελπίδες οικονομικής ανάκαμψης, αλλά και ανακούφιση για την κατάληξη της υπόθεσης General Motors.

Ο δείκτης Dow Jones, υπό τη νέα σύστασή του από την οποία απουσίασαν GM και Citigroup, ενισχύθηκε χθες πάνω από 200 μονάδες.

Μολονότι πάντως η στατιστική εικόνα αρχίζει να μεταβάλλεται προς το καλύτερο, αρκετοί αναλυτές πιστεύουν ότι το καλοκαίρι οι αγορές θα κινηθούν σε περιορισμένη κλίμακα διακύμανσης, καθώς η όποια οικονομική βελτίωση θα είναι αργή και επιφυλακτική.

Την στατιστική εικόνα στην σημερινή συνεδρίαση, καθορίζουν, εκτός από τα μεγέθη για τις προπωλήσεις κατοικιών Απριλίου, και οι πωλήσεις αυτοκινήτων Μαΐου.

Θετική κίνηση καταγράφει η Pepsi Bottling Group, που ανέβασε τον πήχη για τις πωλήσεις τριμήνου και έτους, χάρη στην αμερικανική ζήτηση και τις τιμές των εμπορευμάτων.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές των J.P. Morgan, Morgan Stanley, American Express, μετά την ανακοίνωση συγκέντρωσης κεφαλαίων μέσω πώλησης κοινών μετοχών.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, όπου το κλίμα είναι αναλόγως σταθεροποιητικό, η μετοχή της Barclays βυθίστηκε 11% μετά την απόφαση της International Petroleum Investment του Αμπού Ντάμπι να πωλήσει 1,3 δισ. μετοχές.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,12%, ο DAX 0,25%, ενώ ο CAC 0,46%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v