Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Εκδόσεις μετοχών από τρεις μεγάλες τράπεζες

J.P. Morgan Chase, American Express και Morgan Stanley, εκδίδουν κοινές μετοχές για να συγκεντρώσουν κεφάλαια και να αποπληρώσουν το κυβερνητικό χρήμα που έλαβαν πέρσι, εν μέσω της κρίσης.

ΗΠΑ: Εκδόσεις μετοχών από τρεις μεγάλες τράπεζες
Tρεις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, η J.P. Morgan Chase, η American Express και η Morgan Stanley, κινήθηκαν όλες το τελευταίο 24ωρο προς την κατεύθυνση της πώλησης κοινών μετοχών, καθώς προσπαθούν να αποπληρώσουν το κυβερνητικό χρήμα που έλαβαν πέρσι, εν μέσω της χρηματοοικονομικής κρίσης.

Σχεδόν παράλλληλα, η Federal Reserve ανακοίνωσε αργά την Δευτέρα το βράδυ, ότι οι χρηματοοικονομικοί οίκοι που έχουν λάβει κεφάλαια από το πρόγραμμα τραπεζικών διασώσεων του υπουργείου Οικονομικών, μπορούν να αποπληρώσουν τα κεφάλαια, εάν είναι σε θέση να αποδείξουν ότι μπορούν να εκδώσουν σημαντικό όγκο μακροχρόνιων μη εξασφαλισμένων χρεογράφων, που δεν θα έχουν την εγγύηση της κυβέρνησης, ώστε να αποδείξουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να δανείζουν σε «αξιόχρεα νοικοκυριά κι επιχειρήσεις,» όπως αναφέρει η κεντρική τράπεζα.

Η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να συγκεντρώσει 2,2 δισ. δολ. από έκδοση κοινών μετοχων για να ικανοποιήσει έναν όρο επιστροφής προνομιακών μετοχών από τα κρατικά κεφάλαια. Η J.P. Morgan Chase ανακοίνωσε ότι προσβλέπει να συγκεντρώσει 5 δισ. δολ. από πώληση μετοχών, ενώ η American Express ανήγγειλε διάθεση κοινών μετοχών για να συγκεντρώσει 500 εκατ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v