Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Wall "στηρίζεται" στην αγορά ακινήτων

Η θεαματική ανάκαμψη στα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών δημιουργεί θετική ψυχολογία στη Wall, αλλά οι τραπεζικές πωλήσεις μετοχών και το προηγούμενο ράλι συγκρατούν τις ανοδικές τάσεις. Μικτό κλείσιμο ευρωαγορών.

Η ανακοίνωση της θεαματικής ανάκαμψης στα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών δημιουργεί θετική ψυχολογία στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αλλά τα προηγούμενα εύρωστα κέρδη σε συνδυασμό με ανησυχίες για τις πωλήσεις μετοχών από τράπεζες, συγκρατούν τις ανοδικές τάσεις και δημιουργούν μικτή εικόνα στους δείκτες της Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,09% στις 8.713 μονάδες, ο S&P 0,13% στις 941 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει ανεπαίσθητη άνοδο στις 1.829 μονάδες.

Οι μετοχές κατασκευαστικών εταιριών σημειώνουν ράλι μετά την ανακοίνωση αύξησης 6,7% στις προ-πωλήσεις οικιών, που είναι ο ταχύτερος ρυθμός επτά ετών.

Στον αντίποδα πιέσεις δημιουργούν η Morgan Stanley (-3,9%), η JPMorgan Chase (-3,7%) και η American Express (-5,4%), μετά την συγκέντρωση 7,7 δισ. δολ. και πλέον από πωλήσεις μετοχών, στο πλαίσιο των απαιτήσεων για την αποπληρωμή κρατικού χρήματος. Οι πωλήσεις δημιουργούν ανησυχίες για την διασπορά των μετοχών.

Η D.R. Horton κερδίζει 3,8% και η Pulte 2,9%.

Η Pepsi Bottling Group ενισχύεται 3% μετά την αναβάθμιση των στόχων 2009.

Η μετοχή της DeVry, του κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού που θα αντικαταστήσει την GM στον δείκτη S&P 500 σημειώνει άνοδο 4,3%.

Σταθεροποιητικές συνεδριάσεις επικράτησαν και στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE να κλείνει την συνεδρίαση 0,65% χαμηλότερα, τον DAX 0,03% υψηλότερα , ενώ ο CAC 0,04 χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v