Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BBVA: Πενταετείς άδειες για το προσωπικό της

"Θα θέλατε να περάσετε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας; Πώς θα σας φαινόταν μια… πενταετής άδεια;". Αυτό το ερώτημα θέτει στους υπαλλήλους της η BBVA, στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού του κόστους της.

BBVA: Πενταετείς άδειες για το προσωπικό της
"Θα θέλατε να περάσετε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας; Πώς θα σας φαινόταν μια… πενταετής άδεια;".

Αυτή είναι μία ερώτηση την οποία σίγουρα δεν θα ήθελε να ακούσει κανένας εργαζόμενος. Αυτό, όμως, είναι ακριβώς που ρωτά το προσωπικό της η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, η BBVA, στην προσπάθειά της για περιορισμό του κόστους της.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των "F.T.", η τράπεζα ευελπιστεί πως κάποιοι τουλάχιστον από τους 29.954 Ισπανούς υπαλλήλους της θα συμφωνήσουν με την πρόταση αυτή, παίρνοντας ως αντάλλαγμα το ένα τρίτο σχεδόν του μισθού τους καθώς και τη διασφάλιση της θέσης εργασίας τους όταν επιστρέψουν.

Η τράπεζα προσφέρει στο προσωπικό της τρεις επιλογές:

Η πρώτη είναι η παροχή άδειας τριών έως και πέντε ετών για τους μόνιμους υπαλλήλους που επιθυμούν να "ακολουθήσουν προσωπικά ή επαγγελματικά projects", με το 30% του μισθού τους και με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η δεύτερη είναι η μείωση της εργασιακής εβδομάδας με μείωση του μισθού.

Η τρίτη επιλογή είναι να δοθεί ειδική άδεια έως και δύο ετών γι' αυτούς που επιθυμούν να φροντίσουν τα παιδιά ή τους συγγενείς τους, ή να ακολουθήσουν κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.

Και οι τρεις επιλογές είναι εθελοντικές και η τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει τους αιτούντες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v