Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα σε Wall και ευρωαγορές

Τα ευοίωνα μεγέθη για την απασχόληση «πείθουν» κάποιους αγοραστές στη Wall, αλλά η επιφυλακτικότητα παραμένει το κύριο χαρακτηριστικό της επενδυτικής ψυχολογίας. Μικτή εικόνα ευρωαγορών μετά τα επιτόκια. 

Η θετική ανάγνωση των μεγεθών για την αγορά εργασίας «πείθει» κάποιους αγοραστές στην Wall Street, σε μια ακόμη συνεδρίαση επιφυλακτικότητας και ερωτηματικών για το κατά πόσον το χειρότερο πέρασε και επίκειται η ανάκαμψη.

Μετά από ένα ήπια ανοδικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,32% στις 8.647 μονάδες, ο S&P 0,1% στις 930 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,19% στις 1.829 μονάδες.

Ο αριθμός των ανέργων συνολικά μειώθηκε κατά 15.000 στους 6,74 εκατομμύρια Αμερικανούς την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο αριθμός των νέων ανέργων μειώθηκε κατά 4.000 στους 621.000. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα τελικά στοιχεία για την ανεργία, με το ποσοστό των ανέργων, που θα ανακοινωθούν αύριο Παρασκευή.

Κινητικότητα επικρατεί στον κλάδο λιανικού εμπορίου, όπου ανακοινώνονται τα μεγέθη πωλήσεων Μαΐου.

Στις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις περιλαμβάνεται μείωση πωλήσεων 7% για την Limited Brands, καθώς και την Costco Wholesale.

Θετικά επιδρά στην μετοχή της Wal-Mart Stores η αναγγελία δημιουργίας 22.000 θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ φέτος.

Την σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίζουν και οι πολλές αποφάσεις κεντρικών τραπεζών για τα επιτόκια. Οι κεντρικές τράπεζες της Βρετανίας, της ευρωζώνης και του Καναδά διατήρησαν αμετάβλητα τα επιτόκια.

Η δήλωση του επικεφαλής της ΕΚΤ ότι η οικονομική επιδείνωση εκτονώνεται και θα ξεκινήσει ανάκαμψη στα μέσα 2010, στηρίζει σε άνοδο τους περισσότερους ευρωπαϊκούς δείκτες, που μέχρι το μεσημέρι κινούνταν με σταθεροποιητική εικόνα.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,31%, ο DAX ενισχύεται 0,07%, ενώ ο CAC κερδίζει 0,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v