Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στη Wall μετά το αρχικό "μίνι-ράλι"

Μικτή, σταθεροποιητική, εικόνα επικρατεί στη Wall Street, μετά το αρχικό "μίνι-ράλι" στον απόηχο της επιβράδυνσης του ρυθμού των απολύσεων στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ και της αναρρίχησης των μετοχών ενέργειας.

Μικτή, σταθεροποιητική, εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά το αρχικό "μίνι-ράλι" στον απόηχο της επιβράδυνσης του ρυθμού των απολύσεων στην αμερικανική αγορά εργασίας και της αναρρίχησης των μετοχών πρώτων υλών.

Μετά από άνοιγμα κοντά στο +1%, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,1% στις 8.741 μονάδες, ο S&P 0,39% στις 938 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,49% στις 1.841 μονάδες.

Το ποσοστό της ανεργίας στην αμερικανική αγορά ανήλθε στο 9,4% στο υψηλότερο ποσοστό από τον Αύγουστο 1983, αλλά οι εργοδότες προχώρησαν σε πολύ λιγότερες περικοπές θέσεων εργασίας απ’όσο αναμενόταν.

Η επιβράδυνση του ρυθμού των περικοπών θέσεων εργασίας, σε συνδυασμό με τις ενδείξεις σταθεροποίησης στην αγορά ακινήτων και την μεταποίηση, υποδεικνύουν ότι η ύφεση μετριάζεται.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζουν οι μετοχές ενέργειας και πρώτων υλών, καθώς η τιμή του πετρελαίου "καλπάζει" πάνω από τα 69 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι μεταλλευτικές μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο και λόγω της απόφασης της Rio Tinto (12,44%) να αποχωρήσει από την συμφωνία με την κινεζική Aluminum Corp. of China.

Κατά τα λοιπά, η μετοχή της Citigroup κερδίζει 1% κατόπιν φημών ότι οι Αρχές θέλουν ανασύνθεση της ανώτατης διοίκησης.

Η DuPont αντιδρά με πτώση στην υποβάθμισή της από την Merrill Lynch.

Η μετοχή της Apple μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι ο Steve Jobs ετοιμάζεται να επιστρέψει στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου, μετά από άδεια ασθενείας.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ακολούθησαν σε εκτίναξη το άνοιγμα της Wall, αλλά τα κέρδη περιορίζονται το απόγευμα και ο δείκτης FTSE κερδίζει αυτή την ώρα 0,89%, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,24%, ενώ ο CAC 0,33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v