Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Στο 9,4% η ανεργία τον Μάιο

Το ποσοστό της ανεργίας στην αμερικανική αγορά ξεπέρασε το 9% τον Μάιο, για πρώτη φορά σε 25 χρόνια, αλλά οι περικοπές θέσεων εργασίας ήταν πολύ λιγότερες των αναμενόμενων.

ΗΠΑ: Στο 9,4% η ανεργία τον Μάιο
Το ποσοστό της ανεργίας στην αμερικανική αγορά ξεπέρασε το 9% τον Μάιο, για πρώτη φορά σε 25 χρόνια, καταδεικνύοντας ότι οι απολύσεις θα συνεχίσουν να αποτελούν πρόσκομμα στην οικονομική ανάκαμψη.  

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από τον Αύγουστο του 1983. Από τον Δεκέμβριο του 2007 που ξέσπασε η κρίση, έχουν χαθεί 6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην αμερικανική αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, η ανεργία ανήλθε στο 9,4% τον Μάιο. Οι αναλυτές περίμεναν ότι το ποσοστό θα ανέλθει στο 9,2%.

Οι εργοδότες προχώρησαν σε περικοπές 345.000 θέσεων εργασίας, ενώ οι αναλυτές περίμεναν 520.000 θέσεις. Παράλληλα, αναθεωρήθηκε η μέτρηση για τον Απρίλιο στις -504.000 θέσεις από -539.000 θέσεις.
 
Η επιβράδυνση του ρυθμού των απολύσεων, σε συνδυασμό με τις ενδείξεις σταθεροποίησης στην αγορά ακινήτων και την μεταποίηση, υποδεικνύουν ότι η ύφεση μετριάζεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v