Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνέχεια ανόδου στη Wall, σκυτάλη από Ευρώπη-Ασία

Τα κέρδη στις αγορές Ασίας και Ευρώπης εμπνέουν συνέχιση της ανόδου στην Wall Street, αν και αναμένονται "αντιστάσεις" στις 950 μον. του S&P. Δυναμική άνοδος για εμπορεύματα και μέταλλα, στο +2% οι ευρωαγορές.

Τα κέρδη των ασιατικών κι ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων εμπνέουν συνέχιση της ανόδου στην Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,76% στις 8.829 μονάδες, ο S&P 0,76% στις 949 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,62% στις 1.871 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 εκτιμάται ότι θα συναντήσει αντίσταση στις 950 μονάδες και θεωρείται αναμενόμενη μια διορθωτική κίνηση προς τις 915 μονάδες τουλάχιστον.

Την μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι κλάδοι εμπορευμάτων και μετάλλων, που αντιδρούν στις ενδείξεις βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης σε ΗΠΑ και Κίνα, ωθώντας σταθερά υψηλότερα τις τιμές πετρελαίου και μετάλλων.

Τα συμβόλαια του πετρελαίου ενισχύονται στα 71 δολάρια, μετά την ανακοίνωση μεγάλης αύξησης στα αποθέματα που μετρά το American Petroleum Institute.

Ο άργυρος αποκομίζει τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των πολυτίμων μετάλλων, μετά τις ευοίωνες εκτιμήσεις για την βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις στην Κίνα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η έκθεση της Fed για την οικονομική κατάσταση. Οι αναλυτές περιμένουν ότι ενδεχομένως στο Beige Book η κεντρική τράπεζα να συνηγορήσει στην αίσθηση ότι η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας έχει μετριαστεί.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε νωρίτερα ελαφρά αύξηση 2,2% του εμπορικού ελλείμματος.

Κέρδη 3,5% αποκομίζει η Home Depot μετά την αναβάθμιση της πρόβλεψης για τα ετήσια κέρδη.

Η Citigroup κερδίζει 3% κατόπιν ολοκλήρωσης της συμφωνίας της τράπεζας με την κυβέρνηση για μετατροπή προνομιούχων μετοχών του οίκου.

Νωρίτερα στην Ασία ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 2,1% στο Τόκιο, ενώ αυτή την ώρα στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE κερδίζει 1,92%, ο DAX 2,22%, ενώ ο CAC 1,74%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v