Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Πτώση ομολόγων πριν τη δημοπρασία 11 δισ.$

Πτώση επί δεύτερη συνεδρίαση σημειώνουν τα αμερικανικά ομόλογα, πριν από τη δημοπρασία 30ετών κρατικών ομολόγων ύψους 11 δισ. δολ. και μετά το yiled 4% της χθεσινής δημοπρασίας. 

ΗΠΑ: Πτώση ομολόγων πριν τη δημοπρασία 11 δισ.$
Πτώση επί δεύτερη συνεδρίαση σημειώνουν τα αμερικανικά ομόλογα, πριν από τη δημοπρασία 30ετών κρατικών ομολόγων ύψους 11 δισ. δολ.

Η απόδοση (yield) του 10ετούς ομολόγου, που αποτελεί βαρόμετρο για το κόστος δανεισμού εταιριών και καταναλωτών, εκτινάχτηκε χθες στο 3,9975% και άγγιξε για λίγο το 4%. Η απόδοση των χρεογράφων της χθεσινής δημοπρασίας, ύψους 19 δισ. δολ. ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008.

Τις τιμές επιβάρυνε επιπλέον η ανακοίνωση της Ρωσίας και της Βραζιλίας ότι σκοπεύουν να μετατρέψουν τμήμα των δολαριακών αποθεμάτων τους σε ομόλογα του ΔΝΤ.

Η αμερικανική κυβέρνηση πωλεί μεγάλες ποσότητες χρεογράφων για να χρηματοδοτήσει τα ποικίλα μέτρα οικονομικής στήριξης.

Τα yields για τα πιο μακροπρόθεσμα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου ενισχύονται τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές διστάζουν να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε παραδοσιακά "καταφύγια" για μεγάλα διαστήματα, εξαιτίας της απειλής της αύξησης του πληθωρισμού.

Η σημερινή δημοπρασία είναι η τελευταία εκ των τριών που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα, με στόχο τη συγκέντρωση συνόλου 65 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v