Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Ανεβάζει τον πήχη για την ανάπτυξη 2010

Το ΔΝΤ αναβάθμισε την πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2010 στο 2,4% από 1,9% τον Απρίλιο, λόγω των μέτρων στήριξης που έχουν λάβει οι κυβερνήσεις τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με αξιωματούχο του G8.

ΔΝΤ: Ανεβάζει τον πήχη για την ανάπτυξη 2010
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναβάθμισε την πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2010 στο 2,4% από 1,9% τον Απρίλιο, λόγω των μέτρων στήριξης που έχουν λάβει οι κυβερνήσεις τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με αξιωματούχο του G8, ο οποίος έχει πρόσβαση στην έκθεση που θα δημοσιοποιήσει επισήμως ο διεθνής οργανισμός αργότερα.

Στην έκθεση η εκτίμηση για τη φετινή χρονιά παραμένει αμετάβλητη σε σχέση με την πρόβλεψη του Απριλίου, στο -1,3%.

Η αναβάθμιση της επόμενης χρονιάς αποδίδεται στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με ελαφρά ανάκαμψη στην Ευρώπη.

Η ανάκαμψη θα είναι πάντως σταδιακή και εμπεριέχει αρκετούς πτωτικούς κινδύνους, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αξιωματούχου στο πρακτορείο Reuters.

Εν τω μεταξύ, σήμερα δημοσιεύτηκε η μηνιαία επιθεώρηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία βλέπει διατήρηση του αρνητικού ρυθμού ανάπτυξης, αν και σε μικρότερο του αναμενομένου βαθμό για το υπόλοιπο του 2009 και αναμένει θετική ανάπτυξη από τα μέσα του 2010.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v