Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall με το βλέμμα στα ομόλογα

Θετική εικόνα επικρατεί στη Wall, με το ενδιαφέρον στραμμένο στην κρίσιμη δημοπρασία 30ετών ομολόγων, καθώς και τα «πονηρά» στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις. Κέρδη μετοχών σε Ασία - Ευρώπη.

Επιφυλακτικά ανοδική εικόνα παρουσιάζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με το ενδιαφέρον των επενδυτών στραμμένο στην κρίσιμη δημοπρασία 30ετών ομολόγων, καθώς και τα «πονηρά» στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,39% στις 8.773 μονάδες, ο S&P 0,34% στις 942 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,14% στις 1.855 μονάδες.

Οι φόβοι ότι η άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων και στις τιμές πετρελαίου θα ανατρέψουν την οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ, προκάλεσαν πιέσεις στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου χθες ανήλθε κοντά στο 4% και σήμερα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον νέα δημοπρασία 30ετών ομολόγων ύψους 11 δισ. δολ.

Από το μέτωπο των στατιστικών εξελίξεων, η ανακοίνωση αύξησης των λιανικών πωλήσεων για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες, τυγχάνει επιφυλακτικής υποδοχής, καθώς αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των τιμών βενζίνης.

Στις ασιατικές και τις ευρωπαϊκές συναλλαγές επικράτησαν κατά κύριο λόγο τα θετικά πρόσημα. Η αύξηση των παγίων επενδύσεων της Κίνας 33% προσέφερε νέα ώθηση στις μετοχές ενέργειας και μετάλλων.

Στις ευρωαγορές, τα κέρδη μειώνονται με το επιφυλακτικό άνοιγμα στη Νέα Υόρκη και αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,33%, ο DAX 0,57%, ενώ ο CAC κερδίζει 0,16%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v