Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλειδώνουν τα κέρδη τους στη Wall

Τα κέρδη της πρόσφατης αναρρίχησης στα υψηλότερα επίπεδα 7 μηνών αφομοιώνουν οι επενδυτές στην Wall. Πιέσεις σε εμπορεύματα και τεχνολογία, κέρδη στις φαρμακοβιομηχανίες. Πτωτικό κλείσιμο ευρωαγορών.

Τα κέρδη της πρόσφατης αναρρίχησης στα υψηλότερα επίπεδα 7 μηνών αφομοιώνουν οι μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

«Κάναμε πολύ δρόμο σε πολύ μικρό διάστημα,» σημειώνει αναλυτής στο πρακτορείο MarketWatch. «Υπαναχωρήσεις αυτού του είδους, θα φέρουν περισσότερο χρήμα στις αγορές.»

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,09% στις 8.763 μονάδες, ο S&P 0,39% στις 941 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,14% στις 1.841 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 ανήλθε χθες σε υψηλό επτά μηνών, καθώς η πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων περιόρισε τις ανησυχίες ότι το ακριβότερο κόστος δανεισμού θα εμποδίσει την οικονομική ανάκαμψη. Ο S&P 500 έχει ανακάμψει 39% από το χαμηλό 12 ετών στις αρχές Μαρτίου.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ελαφρά βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Εντονη πτωτική αντίδραση επικρατεί στις μετοχές εταιριών πρώτων υλών, που απεκόμισαν εύρωστα κέρδη στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Σημαντικές είναι οι πιέσεις και στον τεχνολογικό κλάδο, μετά την εκτίμηση της National Semiconductor ότι η αγορά ημιαγωγών δεν ανακάμπτει.

Κέρδη αποκομίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες, μετά την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να κρούσει συναγερμό για πανδημία στον πλανήτη.

Η μετοχή της BlackRock υποχωρεί 2% εξαιτίας ανησυχιών για την διασπορά του τίτλου, μετά την εξαγορά του βραχίονα της Barclays, που υποχώρησε έως 3% στο Λονδίνο.

Νωρίτερα στις ασιατικές συναλλαγές, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,6% στις 10.135 μονάδες, τερματίζοντας για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο πάνω από τις 10.000 μονάδες. Οι υπόλοιπες ασιατικές αγορές απεκόμισαν ελαφρά κέρδη.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν διορθωτικά και ο δείκτης DAX έκλεισε 0,74% χαμηλότερα, ενώ ο CAC με πτώση 0,26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v