Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομίας του G8

Οι υπουργοί Οικονομίας των 8 ισχυρότερων χωρών του κόσμου συναντώνται σήμερα στην Ιταλία, με θέμα της συνάντησης τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομίας του G8
Οι υπουργοί Οικονομίας των 8 ισχυρότερων χωρών του κόσμου συναντώνται σήμερα στην Ιταλία. Θέμα της συνάντησης θα είναι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και η βιώσιμη ανάπτυξη.

Το τελευταίο διάστημα ενισχύονται οι ενδείξεις ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας, ωστόσο ενισχύονται και οι ανησυχίες σχετικά με το αυξανόμενο ποσό του χρέους που επιβαρύνει τις κυβερνήσεις στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την κρίση αλλά και σχετικά με τη δέσμευσή τους να μειώσουν τις δαπάνες όταν αρχίσει η ανάκαμψη.

Στη διήμερη συνεδρίαση που πραγματοποιείται στο Lecce της Ιταλίας αναμένεται να συζητηθούν το ενδεχόμενο πραγματοποίησης stress tests στις ευρωπαϊκές τράπεζες καθώς και η έκταση των νέων κανονισμών που θα πρέπει να ληφθούν για την παγκόσμια οικονομία.

Η Γερμανία υποστηρίζει ότι η πραγματοποίηση stress tests σε μεμονωμένες ευρωπαϊκές τράπεζες θα υπονόμευε την οικονομική εμπιστοσύνη, ενώ η Βρετανία αντιτίθεται στον αυστηρότερο έλεγχο που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα χρηματιστήρια.

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομίας κ. Timothy Geithner έχει δηλώσει ότι θα καλέσει τους εταίρους του στη συνεδρίαση του G8 να συνεχίσουν τις δαπάνες για στήριξη της οικονομίας καθώς και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, παρά τις ενδείξεις χαλάρωσης της παγκόσμιας ύφεσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v