Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτική εικόνα Wall με πιέσεις στα εμπορεύματα

Διορθωτική εικόνα παρουσιάζει η Wall, με έντονη πτωτική αντίδραση στους κλάδους ενέργειας και εμπορευμάτων. Κέρδη στα φάρμακα λόγω πανδημίας, κινητικότητα στον τομέα διαχείρισης κεφαλαίων λόγω BlackRock. Πιέσεις ευρωαγορών.

Διορθωτική εικόνα παρουσιάζει το αμερικανικό χρηματιστήριο, στο κλείσιμο μιας ακόμη κερδοφόρου εβδομάδας, με έντονη διόρθωση στις μετοχές εταιριών των τομέων πρώτων υλών.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει η αγορά ομολόγων, ενώ κινητικότητα προκαλεί στον κλάδο διαχείρισης κεφαλαίων το deal της BlackRock με την Barclays.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες, μετά την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να κρούσει συναγερμό για πανδημία στον πλανήτη.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,18% στις 8.755 μονάδες, ο S&P 0,3% στις 942 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,51% στις 1.852 μονάδες.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν με έντονο ενδιαφέρον την αμερικανική αγορά ομολόγων, όπου το τελευταίο διάστημα καθρεφτίζονται ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια εν μέσω ενδείξεων βελτίωσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Η μετοχή της BlackRock υποχωρεί 2% εξαιτίας ανησυχιών για την διασπορά του τίτλου, ενώ η Barclays υποχώρησε έως 3% αναλόγως στο Λονδίνο.

Εντονη πτωτική αντίδραση επικρατεί στις μετοχές εταιριών πρώτων υλών, που απεκόμισαν εύρωστα κέρδη στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Νωρίτερα στις ασιατικές συναλλαγές, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,6% στις 10.135 μονάδες, τερματίζοντας για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο πάνω από τις 10.000 μονάδες. Οι υπόλοιπες ασιατικές αγορές απεκόμισαν ελαφρά κέρδη.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται διορθωτικά και ο δείκτης FTSE υποχωρεί αυτή την ώρα 0,67%, ο DAX 1,06%, ενώ ο CAC 0,53%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v