Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Soros: "Όργανα καταστροφής τα CDSs"

Τα credit default swaps (CDSs) είναι "όργανα καταστροφής" που θα έπρεπε να κηρυχθούν παράνομα, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής κ. George Soros κατά τη διάρκεια τραπεζικού συνεδρίου.

Soros: Όργανα καταστροφής τα CDSs
Τα credit default swaps (CDSs) είναι "όργανα καταστροφής" που θα έπρεπε να κηρυχθούν παράνομα, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής κ. George Soros.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η δυσαναλογία ρίσκου - απόδοσης που ενέχουν τα CDSs προκαλούν πιέσεις στα ομόλογα τόσο μεγάλες που θα μπορούσαν να γονατίσουν εταιρίες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. 

Ο κ. Soros στο τραπεζικό συνέδριο του Institute of International Finance τόνισε: "Ορισμένα παράγωγα δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να είναι διαπραγματεύσιμα. Έχω στο μυαλό μου τα credit default swaps. Όσο περισσότερα ακούω γι’ αυτά, τόσο περισσότερο συνειδητοποιώ ότι είναι πραγματικά τοξικά. Τα CDSs είναι όργανα καταστροφής που θα έπρεπε να κηρυχθούν παράνομα".

Όπως εξήγησε, το σορτάρισμα των ομολόγων μέσω αγοράς CDSs ενέχει περιορισμένο ρίσκο, αλλά σχεδόν απεριόριστες προοπτικές κέρδους. Αντιθέτως, η πώληση των CDSs προσφέρει περιορισμένο κέρδος και απεριόριστο ρίσκο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v