Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην BlackRock τμήμα της Barclays για $13,5 δισ

Μεγαλύτερη διαχειρίστρια χρήματος αναγορεύεται πλέον η BlackRock, μετά τη συμφωνία εξαγοράς της Barclays Global Investors έναντι 13,5 δισ. δολ. Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία την Πέμπτη το βράδυ.

Στην BlackRock τμήμα της Barclays για $13,5 δισ
 Μεγαλύτερη διαχειρίστρια χρήματος παγκοσμίως αναγορεύεται πλέον η BlackRock, μετά τη συμφωνία εξαγοράς της Barclays Global Investors έναντι 13,5 δισ. δολ.

Όπως αναφέρουν οι "Financial Times", οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για την αγοραπωλησία της μονάδας της Barclays την Πέμπτη το βράδυ. Μέσω της συμφωνίας αυτής η Blackrock θα διαχειρίζεται πλέον περισσότερα από 3.000 δισ. δολ.

Η συμφωνία αποτελεί ορόσημο στον μετασχηματισμό της BlackRock από μία εταιρία διαχείρισης εξειδικευμένη στο σταθερό εισόδημα, σε έναν διαφοροποιημένο διαχειριστή κεφαλαίων με δυνατότητες στη διαχείριση χρέους και τίτλων.

Η τιμή αγοράς θα περιλαμβάνει 6,6 δισ. δολ. σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε μετοχές. Μετά την ολoκλήρωση του deal η Barclays θα καταλήξει να κατέχει το 20% της BlackRock, ενώ το ποσοστό της Bank of America - που αποκτήθηκε ως μέρος της αγοράς της Merrill Lynch θα υποχωρήσει σε επίπεδα χαμηλότερα του 35%, έναντι ποσοστού 49% που κατέχει σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v