Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα ακίνητα βοηθούν τη Wall σε θετική αντίδραση

Η θεαματική ανάκαμψη στην αγορά κατοικίας από το στατιστικό μέτωπο και η άνοδος των ευρωαγορών βοηθούν την Wall Street σε θετική αντίδραση μετά το ξεπούλημα της προηγούμενης συνεδρίασης.

Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία και η ανάκαμψη των ευρωαγορών βοηθούν την Wall Street σε θετική αντίδραση μετά το ξεπούλημα της προηγούμενης συνεδρίασης.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,36% στις 8.643 μονάδες, ο S&P 0,36% στις 927 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,53% στις 1.426 μονάδες.

Χθες επικράτησαν έντονες πιέσεις σε όλες τις διεθνείς αγορές, εξαιτίας ρευστοποιήσεων στα εμπορεύματα και προειδοποιήσεων του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την βιωσιμότητα μιας ανάκαμψης στις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Από το στατιστικό μέτωπο σήμερα, ανακοινώθηκε θεαματική αύξηση 17,2% στις ενάρξεις κατασκευής νέων κατοικιών και 4% στις εκδόσεις οικοδομικών αδειών.

Παράλληλα, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 0,2%, παρέμεινε δηλαδή ελεγχόμενος σύμφωνα με τους αναλυτές.

Τα μεγέθη για την βιομηχανική παραγωγή, αν και έδειξαν επιδείνωση της διολίσθησης του κλάδου, διαμορφώθηκαν εντός των προβλέψεων.

Η μετοχή της Best Buy υποχωρεί 3% μετά την διατήρηση αμετάβλητος στόχων κερδών 2010.

Η Adobe Systems ενισχύεται ενόψει ανακοινωσης αποτελεσμάτων μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Η AT&T υποχωρεί εξαιτίας της υποβάθμισής της από την Barclays Capital.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν την συνεδρίαση με πτωτικές τάσεις εξαιτίας των έντονων πιέσεων στις τράπεζες, μετά τις προβλέψεις της ΕΚΤ για περαιτέρω απομειώσεις, αλλά γύρισαν σε θετικά πρόσημα κατόπιν της ανακοίνωσης θεαματικής βελτίωσης του γερμανικού δείκτη ZEW επενδυτικής εμπιστοσύνης.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,7%, ο DAX 0,55%, ενώ ο CAC 0,57%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v