Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες διακυμάνσεις Wall με το βλέμμα στον Obama

Με το επίκεντρο στις προτάσεις Obama για την μεταρρύθμιση της τραπεζικής εποπτείας, η Wall Street καταφέρνει να καθιερώσει ήπια θετικά πρόσημα, μετά από δύο συνεδριάσεις σημαντικών απωλειών. Πτωτικό κλείσιμο ερυωαγορών.

Με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στις προτάσεις του Αμερικανού προέδρου για το νέο σύστημα ρύθμισης των χρηματοπιστωτικών αγορών, οι βασικοί δείκτες της Wall Street καταφέρνουν να κινηθούν σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα, μετά από δύο συνεδριάσεις σοβαρών απωλειών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,17% στις 8.518 μονάδες, ο S&P 0,06% στις 912 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,69% στις 1.808 μονάδες.

Η δημοσιοποίηση των λεπτομερειών της τραπεζικής μεταρρύθμισης προκαλούν κάποια ανακούφιση μεταξύ των επενδυτών, καθώς μέχρι στιγμής δεν περιέχουν δυσάρεστες εκπλήξεις κι έχουν σε ένα βαθμό προεξοφληθεί στην αγορά.

Θετική υποδοχή είχαν και τα στατιστικά στοιχεία της ημέρας, καθώς ο πληθωρισμός δεν αυξήθηκε τον Μάιο όσο φοβούνταν αρκετοί αναλυτές.

Πιέσεις επικρατούν πάντως στον τραπεζικό κλάδο, μετά την απόφαση της S&P να υποβαθμίσει την αξιολόγηση και τις προοπτικές 18 οίκων.

Στον αντίποδα, η δήλωση του οίκου ότι η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της αμερικανικής οικονομίας δεν κινδυνεύει στο άμεσο μέλλον, βελτιώνει κάπως την επενδυτική ψυχολογία.

Πτωτικά κινούνται οι ενεργειακοί τίτλοι, μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου κάτω από τα 70 δολάρια ανά βαρέλι.

Η μετοχή της FedEx διολισθαίνει 1,6% κατόπιν της ανακοίνωσης υποτονικών αποτελεσμάτων και προβλέψεων.

Ομοίως και η General Electric υποχωρεί 2,5% μετά την πρόβλεψη κορυφαίου στελέχους της βιομηχανίες ότι θα ακολουθήσουν «μερικοί ακόμη δύσκολοι μήνες» για την επιχείρηση.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές επικράτησαν τα πτωτικά πρόσημα επί τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση και ο δείκτης FTSE υποχώρησε 1,2%, ο DAX 1,7%, ενώ ο CAC 1,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v