Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα, επιφυλακτικές διαθέσεις στη Wall

Σε μικρό εύρος διακύμανσης με μικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με ευδιάκριτα επιφυλακτικές διαθέσεις μετά από δύο συνεδριάσεις βαριών απωλειών. Τέταρτη πτωτική συνεδρίαση ευρωαγορών.

Σε μικρό εύρος διακύμανσης κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με έντονα επιφυλακτικό κλίμα μετά από δύο συνεδριάσεις βαριών απωλειών.

Οι δυσμενείς προβλέψεις της FedEx για το μέλλον και η αναμονή των ανακοινώσεων της αμερικανικής κυβέρνησης για το νέο τραπεζικό ρυθμιστικό σύστημα, δημιουργούν έντονα επιφυλακτικό κλίμα στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,17% στις 8.519 μονάδες, ο S&P παραμένει αμετάβλητος στις 912 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,31% στις 1.801 μονάδες.

Στις ασιατικές συναλλαγές επικράτησε μικτή εικόνα, ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήριο εμφανίζουν πτώση επί τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,19%, ο DAX 1,34%, ενώ ο CAC 1,27%.

Από το στατιστικό μέτωπο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε ελαφρώς τον Μάιο (0,1%), με άνοδο για πρώτη φορά σε τρεις μήνες.

Οι επενδυτές αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για το σχέδιο μεταρρύθμισης της χρηματοπιστωτικής εποπτείας, όπου που θα περιλαμβάνεται κατάργηση του Γραφείου Εποπτείας Αποταμίευσης και αναγόρευση της Federal Reserve σε καθολικό επόπτη των μεγάλων οίκων.

Από το εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της FedEx υποχωρεί 2% κατόπιν ανακοίνωσης ζημιών 876 εκατ. δολ. στο τρίμηνο.

Η Adobe Systems διολισθαίνει 2% κατόπιν υποβάθμισης της πρόβλεψης για τα κέρδη γ΄τριμήνου.

Ενδιαφέρον προσελκύει και η συμφωνία εξαγοράς της ημέρας, που αφορά τον φαρμακευτικό κλάδο και συγκεκριμένα την εξαγορά της Arrow Group από την Watson Pharmaceuticals προς 1,75 δισ. δολ. σε ρευστό και μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v