Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στατιστική ώθηση στη Wall Street

Οι καλές στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας για απασχόληση, μεταποίηση και οικονομική δραστηριότητα, στηρίζουν τη Wall σε άνοδο μετά από τρεις επάλληλες συνεδριάσεις απωλειών. Θετικό κλείσιμο και στις ευρωαγορές.

Οι ευοίωνες στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας, ωθούν τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο σε πειστική άνοδο μετά από τρεις επάλληλες συνεδριάσεις απωλειών.

Η ανάκαμψη της Wall Street «τράβηξε» υψηλότερα και τις ευρωαγορές, που ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις με θετικά πρόσημα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,72% στις 8.552 μονάδες, ο S&P 0,85% στις 918 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,26% στις 1.812 μονάδες.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε θετικά μετά τα στοιχεία για την απασχόληση, όπου ο αριθμός των νέων ανέργων αυξήθηκε ελαφρώς στις την περασμένη εβδομάδα, αλλά ο κυλιόμενες ο μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων μειώθηκε για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο.

Στη συνέχεια, ανακοινώθηκε θεαματική βελτίωση στον δείκτη μεταποίησης Philly Fed και τον σύνθετο οικονομικό δείκτη Conference Board, που ώθησε τους βασικούς δείκτες σε κέρδη έως 1%.

Οι επενδυτές παρακολούθησαν με έντονο ενδιαφέρον την παρουσίαση των σχεδίων της αμερικανικής κυβέρνησης για την μεταρρύθμιση της τραπεζικής εποπτείας, από τον υπουργό Οικονομικών T. Geithner στο Κογκρέσο.

Η Bank of America εκτινάσσεται 4,6%, ενώ η JPMorgan 3,1%.

Στον αντίποδα η GE υποχωρεί 3,3% καθώς φημολογείται ότι οι ρυθμίσεις χρηματοοικονομικής εποπτείας θα αποδειχθούν «ιδιαίτερα επώδυνες» για τον όμιλο, που διαθέτει βραχίονα πιστωτικών υπηρεσιών.

Η εταιρία πιστωτικών καρτών Discover Financial Services κερδίζει 8,8% μετά την ανακοίνωση ικανοποιητικών κερδών β΄ τριμήνου.

Η μετοχή της Oracle κερδίζει 2,1% κατόπιν αναβάθμισης από την Morgan Stanley.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια είχαν μικτή εμφάνιση, ενώ οι ευρωαγορές κινήθηκαν σε γενικές γραμμές πτωτικά, μέχρι το θετικό άνοιγμα της Wall, που οδήγησε τελικώς σε θετικό κλείσιμο, της τάξης του 0,06% για τον FTSE, 0,78% για τον DAX, 1,04% για τον CAC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v