Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ηγέτες της Ε.Ε. ζητούν νέα τραπεζική εποπτεία

Οι ηγέτες της Ε.Ε. ζήτησαν την επιβολή αυστηρότερων ρυθμίσεων τραπεζικής επόπτευσης και αναμένεται να ακολουθήσουν τις ΗΠΑ και να εγκρίνουν μεταρρύθμιση του συστήματος.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. ζητούν νέα τραπεζική εποπτεία
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησαν την επιβολή αυστηρότερων ρυθμίσεων για την επόπτευση των τραπεζών και αναμένεται πλέον να ακολουθήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και να εγκρίνουν μεταρρυθμίσεις στην χρηματοπιστωτική εποπτεία της Ευρώπης.

Κατά την διάρκεια της διήμερης συνόδου κορυφής της Ε.Ε. αποσαφηνίστηκε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα υποστηρίξουν νέα θητεία για τον επικεφαλής της Κομισιόν, Jose Manuel Barroso και διαβεβαίωσαν την Ιρλανδία ότι θα υποστηρίξουν την προσπάθεια θετικής ετυμηγορίας στο δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα.

Στις προτάσεις της Ε.Ε. για την τραπεζική επόπτευση, περιλαμβάνεται η δημιουργία τριών πανευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών τον επόμενο χρόνο, ώστε να διασφαλισθεί ότι οι χώρες θα εισάγουν νέες ρυθμίσεις επόπτευσης, καθώς και η δημιουργία ενός νέου Συμβουλίου Κινδύνων Ευρωπαϊκού Συστήματος (European Systemic Risk Board) που θα παρακολουθεί τυχόν συγκέντρωση απειλητικών για την σταθερότητα στοιχείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v