Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικό κλίμα στη Wall μετά τη "βουτιά"

Επιφυλακτική παραμένει η επενδυτική ψυχολογία μετά την «βουτιά» της Δευτέρας στην Wall Street και οι βασικοί δείκτες κινούνται ελαφρώς χαμηλότερα μετά από ήπια ανοδικό άνοιγμα. Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές.

Επιφυλακτική παραμένει η επενδυτική ψυχολογία μετά την «βουτιά» της Δευτέρας στην Wall Street και οι βασικοί δείκτες κινούνται ελαφρώς χαμηλότερα από ένα ήπια ανοδικό άνοιγμα. Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές.

Μετά από ήπια ανοδικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,23% στις 8.319 μονάδες, ο S&P 0,11% στις 892 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,24% στις 1.761 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 διολίσθησε 3,1% χθες, μετά την πρόβλεψη της Παγκόσμιας Τράπεζας ότι η ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας θα είναι χειρότερη απ’όσο αναμενόταν μέχρι πρόσφατα.

Η μετοχή της Boeing διολισθαίνει 6,1% κατόπιν της νέας αναβολής της παρθενικής πτήσης του 787 Dreamliner.

Η μετοχή της Alcoa ενισχύεται 1,8% και της Freeport-McMoRan 1,2%, ακολουθώντας την ανάκαμψη στις τιμές των μετάλλων στο London Metal Exchange.

Η μετοχή της Citigroup κερδίζει 2,7% και της Bank of America 0,9%, αντιδρώντας στην χθεσινή έντονη πτώση, όταν ο επιμέρους τραπεζικός δείκτης του S&P υπέστη «βουτιά» 6,2%.

Η ανακοίνωση των μεγεθών μεταπώλησης κατοικιών Μαΐου, είχε μικτή επίδραση, καθώς παρατηρήθηκε αύξηση, αλλά ήταν μικρότερη της αναμενόμενης.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και η σημερινή δημοπρασία διετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, ύψους 40 δισ. δολ., ενώ όλα τα βλέμματα είναι συγκεντρωμένα στην διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve, που ολοκληρώνεται αύριο και αναμένεται να προσφέρει ενδείξεις για την μελλοντική πιστωτική πολιτική της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν από το πρωί μικτές τάσεις, με κέρδη στις εταιρίες λιανικού εμπορίου και κοινωφελών επιχειρήσεων.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται αυτή την ώρα ανεπαίσθητα, ο DAX κερδίζει 0,3%, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,38%.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υπέστη χθες την μεγαλύτερη πτώση δύο μηνών.

Η μετοχή της Carrefour σημειώνει ράλι 4% κατόπιν δημοσιεύματος της Le Figaro ότι αναζητεί μεθόδους μείωσης δαπανών ύψους 2 δισ. ευρώ έως το 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v