Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall Street

Μικτά πρόσημα επικρατούν στη Wall καθώς φαίνεται το 4πλο witching πτόησε τους επενδυτές παρά την αρχική ανοδική κίνηση των δεικτών και τα ανέλπιστα καλά μακροοικονομικά στοιχεία της προηγούμενης μέρας.

Μικτά πρόσημα επικρατούν στη Wall καθώς φαίνεται το 4πλο witching πτόησε τους επενδυτές παρά την αρχική ανοδική κίνηση των δεικτών και τα ανέλπιστα καλά μακροοικονομικά στοιχεία της προηγούμενης μέρας.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,10% στις 8.548 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,30% στις 921 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 1,05% στις 1.826 μονάδες. Ο δείκτης S&P 500 παραμένει ενισχυμένος 37% σε σχέση με το χαμηλό 12 ετών του Μαρτίου.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι πιθανόν να αναβαθμίσει τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη 2010, καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η οικονομική πτώση συγκρατείται.

Η Alcoa κερδίζει 3,3% καθώς ενισχύονται οι τιμές των μετάλλων, ενώ η Exxon Mobil ενισχύεται χάρη στην άνοδο του πετρελαίου.

Κέρδη 2,1% αποκομίζει η Apple πριν την κυκλοφορία του νέου iPhone.

Η Microsoft αντιδρά με ράλι 3,1% στην αναβάθμισή της από την Goldman Sachs.

Η E-Trade Financial υποχωρεί κατόπιν αποτίμησης της προσφοράς μετοχών της στα 1,10 δολάρια, 23% χαμηλότερα

Οι αναλυτές φοβούνταν για έντονη μεταβλητότητα σήμερα, ημέρα «τετραπλής εκπνοής» παραγώγων (quadruple witching), που σημαίνει ότι εκπνέουν ταυτόχρονα equity options, index options, stock futures και index futures, δηλαδή προθεσμιακά συμβόλαια και δικαιώματα προαίρεσης επί μετοχών και δεικτών. Είναι μια διαδικασία που έχει δημιουργήσει αυξημένη μεταβλητότητα στο παρελθόν, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση, φαίνεται ότι εκτονώθηκε στις αρχές της εβδομάδας.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές επικράτησαν ανοδικές τάσεις, με ώθηση κυρίως από τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις, κατόπιν των δηλώσεων των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι διαβλέπουν «βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη» στον πλανήτη.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε τελικώς με κέρδη 1,52%, ο DAX 0,04%, ενώ ο CAC 0,85%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v