Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής πριν την Fed στη Wall Street

Στάση αναμονής ενόψει της συνεδρίασης της Fed τηρούν οι επενδυτές στη Wall. Βαρίδι στον Dow η Boeing (-9%), ανακούφιση για την επιτυχή δημοπρασία 2ετών ομολόγων. Ανεπαίσθητες μεταβολές στο κλείσιμο των ευρωαγορών.

Μικτή εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τις διαθέσεις «μουδιασμένες» μετά την πτώση 3% της Δευτέρας και το κλίμα επιφυλακτικό εν αναμονή της συνεδρίασης της Federal Reserve για τα επιτόκια.

Μετά από ήπια ανοδικό άνοιγμα, οι βασικοί δείκτες της Wall Street κινήθηκαν με μικτά πρόσημα, ενώ μετά την επιτυχή δημοπρασία διετών ομολόγων, επέστρεψαν σε ήπια ανοδική πορεία. Αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,03% στις 8.341 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,39% στις 896 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,19% στις 1.769 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 διολίσθησε 3,1% χθες, μετά την πρόβλεψη της Παγκόσμιας Τράπεζας ότι η ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας θα είναι χειρότερη απ’όσο αναμενόταν μέχρι πρόσφατα.

Θετική είναι η επίδραση της επιτυχούς δημοπρασίας διετών ομολόγων από το υπουργείο Οικονομικών, ύψους περίπου 40 δισ. δολ. 

Τις μεγαλύτερες πιέσεις στους βιομηχανικούς τίτλους και τον δείκτη Dow Jones, ασκεί η νέα καθυστέρηση κυκλοφορίας του 787 Dreamliner από την Boeing, η μετοχή της οποίας «βουλιάζει» 9%.

Στον αντίποδα, κέρδη αποκομίζει ο τραπεζικός κλάδος και η Goldman Sachs ενισχύεται 1,6% κατόπιν αναβάθμισης της σύστασης της FBR Capital Markets για την μετοχή της.

Οι επενδυτές περιμένουν ότι η Fed θα σηματοδοτήσει αύριο ότι δεν προτίθεται να μεταβάλλει στην πιστωτική πολιτική της έως το τέλος του έτους. Η Bank of America ενισχύεται 0,9%.

Η μετοχή της Motorola κερδίζει 2% κατόπιν αναβάθμισης σε «αγορά» από την Bank of America.

Η ανακοίνωση των μεγεθών μεταπώλησης κατοικιών Μαΐου, είχε μικτή επίδραση, καθώς παρατηρήθηκε αύξηση των πωλήσεων, αλλά μικρότερη της αναμενόμενης.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικράτησαν επίσης μικτές τάσεις, με κέρδη στις εταιρίες λιανικού εμπορίου και κοινωφελών επιχειρήσεων. Ο δείκτης FTSE εκλεισε τελικώς με ανεπαίσθητη πτώση 0,1%, ο DAX με ήπια άνοδο 0,2%, ενώ ο CAC με πτώση 0,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v