Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αποταμίευση δεν ...αρέσει στη Wall Street

Δεν δίνουν συνέχεια στο ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης οι επενδυτές και οι βασικοί δείκτες στη Wall κινούνται πτωτικά μετά τα ανακοίνωση "έκρηξης" της αποταμίευσης από τους Αμερικανούς. Πτώση στις ευρωαγορές.

Δεν δίνουν συνέχεια στο ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης οι επενδυτές στη Wall Street και οι βασικοί δείκτες κινούνται πτωτικά μετά τα ανακοίνωση "έκρηξης" της αποταμίευσης από τους Αμερικανούς.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,71% στις 8.411 μονάδες, ο S&P 0,66% στις 914 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,63% στις 1.825 μονάδες..

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το ατομικό εισόδημα εκτινάχθηκε 1,4% τον Μάιο, χάρη στο πακέτο οικονομικής στήριξης της κυβέρνησης, ενώ οι ατομικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,3% και τα επίπεδα αποταμίευσης ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ. 

Η "έκρηξη" στην αποταμίευση δημιουργεί φόβους ότι οι καταναλωτές θα παραμείνουν φειδωλοί, με αποτέλεσμα να μην δίνουν μεγάλη ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη.

Πιέσεις δημιουργεί και η πτωτική πορεία των ενεργειακών μετοχών.

Η απόφαση της Federal Reserve να «κόψει» κάποια προγράμματα ρευστότητας, καθώς διαβλέπει ανάκαμψη, δημιούργησε μίνι-ράλι χθες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η μετοχή της Boeing υποχωρεί μετά την ακύρωση παραγγελίας για 15 Dreamliner από την Αυστραλία.

Στον χρηματοοικονομικό χώρο, κυριαρχεί η πτώση της UBS (-5%) μετά την προειδοποίηση για ζημίες στο β΄τρίμηνο.

Αρνητικά αντιδρά και η Citigroup κατόπιν της διαταγής άρσης επιχειρήσεων στην Ιαπωνία.

Η άνοδος των μετοχών πετρελαίου και εμπορευμάτων βοήθησε σε άνοδο τα ασιατικά χρηματιστήρια και στήριξε σε ήπια θετικό άνοιγμα τις ευρωπαϊκές αγορές, που "γυρίζουν" όμως σε πτώση το απόγευμα, ακολουθώντας την Wall Street.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,5%, ο DAX 0,66%, ενώ ο CAC καταγράφει πτώση 1,24%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v