Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall -Σε θετικό έδαφος για 2009 ο S&Ρ

Η απόφαση της Fed να λήξει μηχανισμούς ρευστότητας καθώς διαβλέπει εκτόνωση της κρίσης, ωθεί σε θετικό έδαφος για το 2009 τον δείκτη S&P 500 στη Wall Street. Περιόρισαν τις απώλειες οι ευρωαγορές.

Η απόφαση της Fed να λήξει μηχανισμούς ρευστότητας καθώς διαβλέπει εκτόνωση της κρίσης, ωθεί σε ανάκαμψη τους βασικούς δείκτες στην Wall Street και σε θετικό έδαφος για το 2009 τους δείκτες S&P 500 και Nasdaq.

Ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 1,68% στις 8.439 μονάδες, ο S&P 1,7% στις 916 μονάδες, ο Nasdaq 1,59% στις 1.820 μονάδες.

Με την σημερινή άνοδο, ο S&P κινείται 1,2% υψηλότερα από την αρχή του έτους, ο Nasdaq 15% υψηλότερα και ο Dow 4% χαμηλότερα.

Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφει ο κλάδος καταναλωτικών προϊόντων και ακολουθεί ο κατασκευαστικός.

Η μετοχή της Bed Bath & Beyond εκτινάσσεται 9,9% και της J.C. Penney 4,8%, μετά την αναβάθμιση των τίτλων από την JPMorgan Chase.
 
Ο τίτλος της Cameron International σημειώνει ράλι 6,8% αντιδρώντας στην άνοδο των τιμών πετρελαίου και την σύσταση αγοράς των μετοχών της από την Goldman Sachs.

Η μετοχή της κατασκευαστικής Lennar καταγράφει ράλι 14%, μετά την ανακοίνωση αύξησης παραδόσεων και παραγγελιών κατοικιών κατά 47% και 67% αντιστοίχως.

Η αιφνίδια αύξηση των επιδομάτων ανεργίας και η δραματική συρρίκνωση της οικονομίας των ΗΠΑ προκάλεσαν απώλειες στο άνοιγμα της συνεδρίασης.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο επικράτησαν χθες μικτές τάσεις, με πιέσεις από τις δηλώσεις της Fed ότι η αμερικανική οικονομία θα παραμείνει αδύναμη για αρκετό χρόνο ακόμη αλλά και κάποια ανακούφιση από την αναπάντεχη αύξηση στις εργοστασιακές παραγγελίες.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η πτώση ήταν έντονη το πρωί με τις μεγαλύτερες πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, κατόπιν της πρόβλεψης του ΔΝΤ για δραματικές ζημίες στις ιρλανδικές τράπεζες.

Μετά από απώλειες 2% και πλέον ενδοσυνεδριακά, ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,64% χαμηλότερα, ο DAX 0,73%, ενώ ο CAC 0,68%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v