Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό "γύρισμα" στη Wall Street

Επιλεκτικό επενδυτικό ενδιαφέρον και τα κέρδη των κλάδων καταναλωτικών προϊόντων και κατασκευών, προκαλούν θετική αντίδραση στη Wall Street μετά το πτωτικό άνοιγμα. Εντονες τραπεζικές πιέσεις στις ευρωαγορές.

Επιλεκτικό ενδιαφέρον μετά τις πρόσφατες απώλειες και η ώθηση από τους κλάδοθς καταναλωτικών προϊόντων και κατασκευαστικών επιχειρήσεων, δημιουργούν θετικά πρόσημα στη Wall Street, μετά από ένα πτωτικό άνοιγμα στον απόηχο της περαιτέρω αύξησης στους αριθμούς των νέων ανέργων και τις έντονες απώλειες των ευρωαγορών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 0,52% στις 8.343 μονάδες, ο S&P 0,67% στις 907 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,86% στις 1.807 μονάδες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφει ο κλάδος καταναλωτικών προϊόντων, που αντιδρά στα ανέλπιστα ευοίωνα αποτελέσματα της Bed, Bath & Beyond.

Ανάλογη εικόνα εμφανίζει και ο κλάδος κατασκευαστικών, μετά την αιφνίδια αύξηση κερδών της Lennar.

Η αιφνίδια αύξηση των επιδομάτων ανεργίας και η δραματική συρρίκνωση της οικονομίας των ΗΠΑ προκάλεσαν απώλειες στο άνοιγμα της συνεδρίασης.

Ο αριθμός των αρχικών αιτήσεων επιδόματος ανεργίας αυξήθηκε αναπάντεχα επί δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα και διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Μαΐου.

Οι διαθέσεις ήταν αρνητικές από το πρωί στις διεθνείς αγορές, μετά τις προειδοποιήσεις της Fed ότι η αμερικανική οικονομία θα παραμείνει αδύναμη για αρκετό χρόνο ακόμη.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο επικράτησαν χθες μικτές τάσεις, με πιέσεις από τις δηλώσεις Fed αλλά και κάποια ανακούφιση από την αναπάντεχη αύξηση στις εργοστασιακές παραγγελίες.

Η μετοχή της Nike υποχωρεί 4,4% μετά την ανακοίνωση μείωσης των διεθνών παραγγελιών στον όμιλο 5%.

Οι τίτλοι της Bank of America και της ConocoPhillips υποχωρούν 1% και πλέον.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η πτώση είναι έντονη και οι μεγαλύτερες πιέσεις ασκούνται στον τραπεζικό κλάδο, κατόπιν της πρόβλεψης του ΔΝΤ για δραματικές ζημίες στις ιρλανδικές τράπεζες.

Ο δείκτης FTSE σημειώνει πτώση 1,29%, ο DAX 2,09%, ενώ ο CAC 1,97%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v