Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα στη Wall Street

Σταθεροποιητική εικόνα καταγράφει στο κλείσιμο μιας νευρικής εβδομάδας η Wall, με αφορμή την εκτίναξη στην αποταμίευση, που απογοητεύει τις ελπίδες οικονομικής ανάκαμψης σύντομα. Αρνητικά πρόσημα στο κλείσιμο ευρωαγορών.

Σταθεροποιητική εικόνα καταγράφουν στο κλείσιμο μιας νευρικής εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με αφορμή την «έκρηξη» στα επίπεδα αποταμίευσης των Αμερικανών καταναλωτών, που απογοητεύει τις ελπίδες ταχείας ανάκαμψης της οικονομίας.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,54% στις 8.426 μονάδες, ο S&P 0,35% στις 917 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,15% στις 1.822 μονάδες.

Οι πιέσεις στον ενεργειακό κλάδο, μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου κάτω από τα 70 δολάρια, επιτείνουν τις πιέσεις.

Η μετοχή της Exxon Mobil και της Tesoro υποχωρούν 1,5% και πλέον.

Πτωτικά κινείται και ο κλάδος επιχειρήσεων υγείας, καθώς συζητείται στην αμερικανική βουλή η μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Obama.

Η Eli Lilly υποχωρεί 3,3%, η King Pharmaceuticals 3,4% ενώ η Pfizer 2%.

Από το στατιστικό μέτωπο, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι τα επίπεδα αποταμίευσης ανήλθαν τον Μάιο σε επίπεδα ρεκόρ.

Η μετοχή της Boeing υποχωρεί μετά την ακύρωση παραγγελίας για 15 Dreamliner από την Αυστραλία.

Αρνητικά αντιδρά και η Citigroup κατόπιν της διαταγής άρσης επιχειρήσεων στην Ιαπωνία.

Η πρωινή άνοδος των μετοχών πετρελαίου και εμπορευμάτων βοήθησε σε άνοδο τα ασιατικά χρηματιστήρια και στήριξε σε ήπια θετικό άνοιγμα τις ευρωπαϊκές αγορές.

Ωστόσο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια απώλεσαν τα κέρδη τους το απόγευμα, ακολουθώντας την Wall Street και ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,27%, ο DAX 0,5%, ενώ ο CAC με απώλειες 1,05%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v