Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall λόγω πετρελαίου και deals

H άνοδος των ενεργειακών τίτλων λόγω της νέας ενίσχυσης των πετρελαϊκών τιμών, ωθεί υψηλότερα τη Wall Street. Στο επίκεντρο η καταδίκη Madoff. Κέρδη σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι.

H άνοδος των ενεργειακών τίτλων εξαιτίας της ενίσχυσης των πετρελαϊκών τιμών, ωθεί τους δείκτες της Wall Street υψηλότερα. Στο επίκεντρο η καταδίκη Madoff. Κέρδη σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι.

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street με τους τίτλους τεχνολογίας και ενέργειας να πρωταγωνιστούν.

Συγκεκριμένα ο Dow ενισχύεται 1% στις 8.522 μονάδες, ο S&P 500 υψηλότερα 0,87% στις 926 μονάδες και ο Nasdaq με κέρδη 0,56% στις 1.847,97 μονάδες.

Από πλευράς μακροοικονομικών ανακοινώσεων η πτώση του δείκτη οικονομικής δραστηριότητας Chicago FED στο -2,3 το Μάιο από -2,27 τον Απρίλιο δεν κατάφερε να επηρεάσει αρνητικά το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών.

Αντίθετα το ενδιαφέρον των επενδυτών φαίνεται να εστιάζεται κυρίως στις εταιρικές ανακοινώσεις.

Αναλυτικότερα η Enterprise Products συμφώνησε να εξαγοράσει την Teppco Pipeline προς 3,3 δισ. δολάρια, είδηση που χαρίζει κέρδη στις μετοχές των δύο εταιριών.

Άνοδος και για την Anglo America που θα προχωρήσει στην πώληση μονάδας στην κινεζική Aluminium Corp σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού τύπου.

Επιπλέον, σε κάθειρξη 150 ετών καταδικάστηκε σήμερα ο B. Madoff, υπεύθυνος για τη δημιουργία της μεγαλύτερης «πυραμίδα» στην αμερικανική ιστορία.

Στην Ευρώπη ο FTSE 100 ενισχύθηκε 1,25% στις 4.294,03 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 κατέγραψε άνοδο 2,27% στις 4.885,09 μονάδες και στο Παρίσι υψηλότερα 2,04% στις 3.193,68 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v