Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό ξέσπασμα στις ασιατικές αγορές

Ξέσπασμα ανόδου στην Ασία, με ισχυρή άνοδο για τους κορυφαίους δείκτες της περιοχής, μετά και την αναβάθμιση των ασιατικών μετοχών από την Barton Biggs. Ισχυρή άνοδος με "χείρα βοηθείας" από την M. Whitney για Wall Street.

Επιστροφή σε ανοδική πορεία και μάλιστα ισχυρή για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, μετά την αναβάθμιση των ασιατικών μετοχών από την Barton Biggs αλλά και την καλύτερη εκτίμηση για την πορεία της οικονομίας της Σιγκαπούρης από την κυβέρνηση της χώρας.

Αποτέλεσμα ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού να σημειώσει τα υψηλότερα κέρδη του σε διάστημα ενός μηνός, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 2%.

Κέρδη 2,1% για την DBS Group Holdings, τον μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο της νοτιοανατολικής Ασίας, με την Posco της Ν. Κορέας να ενισχύεται 3,5% και την Komatsu να «εκτινάσσεται» κατά 7%.

Στο 2,34% τα κέρδη για τον Nikkei, ο οποίος ξεπέρασε πλήρως την χθεσινή «ψυχρολουσία» μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην Ιαπωνία για τις 30 Αυγούστου.

Εκρηκτική πορεία για τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας, με τον δείκτη να σημειώνει κέρδη της τάξης του 3,47%. Ισχυρή άνοδος 2,36% για τον Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Άνοδος 0,54% για τον Kospi στην αγορά της Ν. Κορέας, ενώ κατά 1,7% υψηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite στην Κίνα.

Ανοδική πορεία ακολουθούν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται 0,3%, τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 0,8% και τον CAC 40 να κινείται 0,5% υψηλότερα.

Δια χειρός Meredith Whitney η άνοδος στην Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας, καθώς η κορυφαία αναλύτρια, προχώρησε σε αναβάθμιση της Goldman Sachs. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 8.331 μονάδες με άνοδο 2,27%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 2,12%, στις 1.793 μονάδες. Κέρδη 2,49% για τoν S&P 500, στις 901 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v