Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Σε πορεία ισχυρής υποχώρησης κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να υποχωρεί σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων μετά και την ανακοίνωση για πρόωρες εκλογές στην Ιαπωνία στις 30 Αυγούστου.

Ανησυχίες για την ανάκαμψη αμερικανικής και παγκόσμιας οικονομίας αλλά και η νέα αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό της Ιαπωνίας, με προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 30 Αυγούστου, οδήγησαν τον Nikkei σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων και τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού σε χαμηλό επτά εβδομάδων.

Πτώση 2,8% για την Samsung Electronics, με την Cathay Financial Holding να υποχωρεί 6,2% και την Rio Tinto να αποδυναμώνεται 3%.

«Οι αγορές ξεπέρασαν τον εαυτό τους με το πρόσφατο ράλι. Εξακολουθούμε να είμαστε εξαιρετικά συγκρατημένοι για το μέλλον», δηλώνει στο Bloomberg η κ. Diane Lin, διαχειρίστρια κεφαλαίων στην Pengana Capital, με υπό διαχείριση κεφάλαια 1,9 δισ. δολαρίων.

Πτώση 1,7% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο ένα προς επτά.

Ισχυρές πιέσεις και απώλειες 2,55% για τον Nikkei, ο οποίος, σαφώς, επηρεάστηκε αρνητικά από την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών στην Ιαπωνία στις 30 Αυγούστου.

Ανάλογη εικόνα για τις αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, με τους δείκτες ASX και Hang Seng να υποχωρούν 1,49% και 2,05%. Σε ελεύθερη πτώση η αγορά της Ν. Κορέας, καθώς ο δείκτης Kospi αποδυναμώθηκε 3,53%. Συγκρατημένη υποχώρηση για την κινεζική αγορά με τον Shanghai Composite να υποχωρεί οριακά κατά 0,12%.

Πιέσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί κατά 26 μονάδες, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται πλησίον των 14 μονάδων και τον CAC 40 να κινείται κατά 10 μονάδες χαμηλότερα.

Την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα απωλειών «έκλεισε» η Wall Street την Παρασκευή 10/7. Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή ο Dow σημείωσε πτώση 0,45% στις 8.146,52 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,40% στις 879,13 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,2% στις 1.756,03 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v