Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Roubini στήριξε τις ασιατικές αγορές

Με κέρδη «έκλεισαν» την εβδομάδα οι κορυφαίες ασιατικές αγορές, μετά τις συγκρατημένα αισιόδοξες δηλώσεις του κ. Nouriel Roubini για την αμερικανική οικονομία αλλά και το νέο ανοδικό σερί της Wall Street.

Ανοδική πορεία για τις ασιατικές αγορές, με τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού να εμφανίζει τα καλύτερα εβδομαδιαία κέρδη του από τον Μάιο, μετά και τις θετικές εκτιμήσεις του γνωστού «εκ φύσεως απαισιόδοξου» οικονομολόγου κ. Nouriel Roubini για ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας έως το τέλος του έτους.

Το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στην Ινδονησία, επηρέασε μόνο την αγορά της χώρας, με αποτέλεσμα ο Jakarta Composite να υποχωρήσει κατά 1,22%.

Κέρδη 4,4% για την Mitsubishi Estate, μετά την αναβάθμιση της σύστασής της από την Barclays, ενώ ράλι 16% σημείωσε ο τίτλος της Macquarie Countrywide Trust, μετά την πώληση μεριδίου που κατείχε σε αμερικανική εταιρεία real estate.

Άνοδος 0,66% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος «κλείνει» την εβδομάδα με κέρδη της τάξης του 2,6%. Στο 0,55% τα κέρδη για τον Nikkei, ενώ σε ανάλογη πορεία κινήθηκαν οι αγορές Αυστραλίας και Ν. Κορέας με τους δείκτες ASX και Kospi να ενισχύονται 0,13% και 0,55% αντίστοιχα.

Ισχυρή άνοδος 1,3% για τον δείκτη Hang Seng, ενώ στον αντίποδα πιέσεις ασκήθηκαν στην αγορά της Κίνας, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί πλησίον του 0,7%.

Ανοδική πορεία ακολουθούν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στην ανακοίνωση μεγεθών β’ τριμήνου από τις Citigroup και Bank of America. Κέρδη 36 μονάδων για τον DAX 30, ΄25 μονάδων για τον FTSE 100 και 21 μονάδων για τον CAC 40.

Τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου για την Wall Street. Πιο συγκεκριμένα δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,1% στις 8.711,29 μονάδες, ο S&P κέρδισε 0,86% στις 940 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφάνισε άνοδο 1,19% στις 1.885 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v