Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό σερί στη Wall Street

Κέρδη για 4η συνεχόμενη συνεδρίαση στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στα ανέλπιστα ισχυρά μεγέθη τριμήνου. Σε ενεργειακούς τίτλους και τεχνολογία το ενδιαφέρον.

Κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στα ανέλπιστα ισχυρά εταιρικά μεγέθη τριμήνου.

Εκτός των αποτελεσμάτων τριμήνου, καταλύτη για την ανοδική κίνηση των μετοχών, τουλάχιστον στη σημερινή συνεδρίαση, αποτέλεσαν και τα σενάρια περί συνέχισης της πτωτικής κίνησης του δολαρίου έναντι ευρώ και γεν στο β' εξάμηνο, κάτι που εικάζεται ότι θα βελτιώσει τα κέρδη των εταιριών με διεθνή προσανατολισμό.

Οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις μιας πιθανής χρεοκοπίας της CIT Group έρχονται σε αντιπαράθεση με το πολύ καλό Q2 της J.P. Morgan Chase, που ενισχύθηκε μετά την ανακοίνωση καλύτερης της αναμενόμενης αύξησης κερδών 36% στο β΄τρίμηνο.

Στον αντίποδα, η Marriott International υποχώρησε εξαιτίας ανακοίνωσης μείωσης κερδών 76% στο ίδιο διάστημα, ενώ η μετοχή της ευρωπαϊκής Nokia «βούλιαξε» κατόπιν υποβάθμισης της πρόβλεψης για τα περιθώρια κέρδους και τα μερίδια αγοράς.

Από το μέτωπο των οικονομικών ειδήσεων, ανακοινώθηκε σημαντική μείωση στα επιδόματα ανεργίας, η οποία αποδίδεται πάντως σε μεγάλο βαθμό στις «ιδιαίτερες» μορφές των απολύσεων εργαζομένων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε νέα συρρίκνωση στον κλάδο μεταποίησης, απογοητεύοντας τις ελπίδες ταχείας οικονομικής ανάκαμψης.

Το δικαίωμα της 3Ε υποχώρησε οριακά 0,1%, στα 20,87 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής έκλεισε με άνοδο 0,91% στα 5,53 δολάρια. Άνοδος 2,57% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 7,59 δολάρια. 

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,1% στις 8.711,29 μονάδες, ο S&P κέρδισε 0,86% στις 940 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφάνισε άνοδο 1,19% στις 1.885 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο έκλεισε με κέρδη 0,35% στις 4.361 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,58% στις 4.957 μονάδες, ενώ ο CAC 0,93% στις 3.200 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v