Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Intel δίνει ώθηση στη Wall Street

Τα καλά αποτελέσματα και οι ευοίωνες προβλέψεις της Intel, με την αρωγή των στατιστικών ανακοινώσεων της ημέρας, στηρίζουν σε δυναμική άνοδο την Wall Street, ενώ οι ευρωαγορές "απογειώνονται" στο +2,5%.

Τα καλά αποτελέσματα και οι ευοίωνες προβλέψεις της Intel, με την αρωγή των στατιστικών ανακοινώσεων της ημέρας, στηρίζουν σε δυναμική άνοδο την Wall Street.

Τα καλά αποτελέσματα και οι ευοίωνες προβλέψεις της Intel επιτείνουν τις ελπίδες βελτίωσης των τεχνολογικών δαπανών και ευρύτερης οικονομικής ανάκαμψης, ενώ οι ανακοινώσεις από το στατιστικό μέτωπο δεν «χαλάνε» την θετική εικόνα.

Ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 1,9% στις 8.518 μονάδες, ο S&P 1,86% στις 922 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 2,49% στις 1.844 μονάδες.

H μετοχή της Intel ενισχύεται 7% και πλέον. Η μετοχή της ανταγωνιστικής AMD Micro κερδίζει 6,5%, ενώ ο επιμέρους τεχνολογικός δείκτης SPDR ενισχύεται 1% και πλέον.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ήπια άνοδος του πληθωρισμού τον Ιούνιο καθώς και βελτίωση στον κρίσιμο δείκτης μεταποίησης περιφέρειας Νέας Υόρκης.

Με ενδιαφέρον αναμένεται στη συνέχεια η δημοσιοποίηση του Beige Book, όπου καταγράφονται οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις της Federal Reserve για την αμερικανική οικονομία.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν άνοδο που πλησιάζει το 2%, με έντονα κέρδη κατ’αρχάς για τον τεχνολογικό κλάδο και εν συνεχεία για τον ενεργειακό, που στηρίζεται στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v