Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος μετ΄ επιφυλάξεων στη Wall

Συνέχισε υψηλότερα η αμερικανική αγορά, μετά το ράλι της Δευτέρας, με την επιφυλακτικότητα των επενδυτών να είναι έκδηλη, εν αναμονή σειράς εταιρικών αποτελεσμάτων εντός της εβδομάδας. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Συνέχισε υψηλότερα η αμερικανική αγορά, μετά το ράλι της Δευτέρας, με την επιφυλακτικότητα των επενδυτών να είναι έκδηλη, εν αναμονή σειράς εταιρικών αποτελεσμάτων εντός της εβδομάδας.

Την συνεδρίαση χαρακτήρισαν ήπιες διακυμάνσεις καθώς τα ικανοποιητικά αποτελέσματα των εταιριών Goldman Sachs και J&J, έδωσαν «μάχη» με τα υποτονικά μεγέθη από το στατιστικό μέτωπο.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στα κρίσιμα εταιρικά αποτελέσματα β' τριμήνου που ανακοινώνονται αυτή την εβδομάδα, μεταξύ των οποίων από τις επιχειρήσεις Google, IBM, JPMorgan, Nokia, BofA, Citi και GE.

Η μετοχή της Goldman Sachs κινήθηκε σταθεροποιητικά. Τα κέρδη του οίκου αυξήθηκαν 33% και ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Τα αποτελέσματα της Johnson & Johnson ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις.

Η μετοχή της Intel, που ανακοινώνει αποτελέσματα κερδών β΄τριμήνου μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, εμφάνισε κέρδη ενώ ο τίτλος της Dell υποχώρησε 3,6% κατόπιν προειδοποίησης για μικρή πτώση στα περιθώρια κέρδους β΄τριμήνου.

Από το στατιστικό μέτωπο, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,6% τον Ιούνιο, με την μεγαλύτερη αύξηση σε πέντε μήνες, αλλά πάντως η άνοδος δεν ικανοποίησε την αγορά.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε την μεγαλύτερη αύξηση από τον Νοέμβριο 2007 (1,8%).

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 0,34% στις 8.359,64 μονάδες, ο S&P εμφάνισε κέρδη 0,53% στις 905,83 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,36% στις 1.799,73 μονάδες.

Το δικαίωμα της Εθνικής κέρδισε 5,69%, στα 5,20 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ σημείωσε άνοδο 0,22%, στα 7,35 δολάρια. Πτώση 0,1% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 20,3 δολάρια.

Στην Ευρώπη οι βασικοί δείκτες ενισχύθηκαν επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τον δείκτη FTSE να κλείνει 0,85% υψηλότερα, τον DAX 1,26%, και τον CAC 0,98%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v