Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφουν οι οικονομικές ανησυχίες στη Wall

Πιέσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά, με τις ανησυχίες των επενδυτών για την υγεία της οικονομίας και τα εταιρικά κέρδη να επιστρέφουν στο προσκήνιο, μετά τη χθεσινή "ανάπαυλα". Πτωτικά οι ευρωαγορές.

Πιέσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά, με τις ανησυχίες των επενδυτών για την υγεία της οικονομίας και τα εταιρικά κέρδη να επιστρέφουν στο προσκήνιο, μετά τη χθεσινή "ανάπαυλα".

Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά κινήθηκε ήπια υψηλότερα, βάζοντας τέλος σε πτωτικό σερί, μετά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων από την Alcoa αλλά και την αναπάντεχα ισχυρή μείωση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας.

Ωστόσο, η σημερινή συνεδρίαση ξεκινά με πιέσεις, εν όψει στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη που δημοσιεύονται στις 17:00 (ώρα Ελλάδος).

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε συρρίκνωση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ στα 26 δισ. περίπου, με την πτώση να είναι μεγαλύτερη των εκτιμήσεων, ενώ καταγράφηκε αύξηση των εξαγωγών και νέα μείωση στις εισαγωγές.

Με ενδιαφέρον αναμένεται συνέντευξη τύπου της General Motors, με τη Wall Street Journal να κάνει λόγο για έξοδο της εταιρίας από την προστασία που παρέχει το Άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ.

Στο προσκήνιο παραμένουν και τα εταιρικά αποτελέσματα, με τους επενδυτές να αναμένουν ενδείξεις για το δεύτερο μισό του 2009. 

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της Infosys, η οποία ανακοίνωσε αύξηση 17% στα κέρδη της, προβλέποντας πτώση κερδοφορίας σε ετήσια βάση κατά 10%. 

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,62% στις 8.132 μονάδες, ο Nasdaq εμφανίζει κέρδη 0,34% στις 1.746 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,56% στις 877 μονάδες. 

Στην Ευρώπη, πτώση 0,32% εμφανίζει ο FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 4.121 μονάδες, με τον CAC 40 στο Παρίσι να υποχωρεί 1,2% στις 3.089 μονάδες. Πτώση 0,34% για τον DAX 30 στη Φρανκφούρτη, στις 4.664 μονάδες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v