Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχείρηση ανάκαμψης μέσω Alcoa στη Wall Street

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία ανεργίας και αποτελέσματα τριμήνου της Alcoa δίνουν αρχική ώθηση στην αμερικανική αγορά, αντισταθμίζοντας τις πιέσεις στις μετοχές λιανικού εμπορίου. Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές.

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία ανεργίας και αποτελέσματα τριμήνου της Alcoa δίνουν αρχική ώθηση στην αμερικανική αγορά, αντισταθμίζοντας τις πιέσεις στις μετοχές λιανικού εμπορίου.

Ειδικότερα, τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα τριμήνου της Alcoa, τα πρώτα που ανακοινώνονται για το β' τρίμηνο, αλλά και η αναπάντεχα ισχυρή υποχώρηση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας σε χαμηλά έξι μηνών παρέχουν στήριξη στα σενάρια για σταδιακή εξισορρόπηση της αμερικανικής οικονομίας.

Ωστόσο, τα στοιχεία πωλήσεων Ιουνίου των εταιριών λιανικού εμπορίου δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας ότι η ανεργία που έχει "σκαρφαλώσει" στο 9,5%, η απώλεια επιπλέον 500.000 θέσεων εργασίας τον προηγούμενο μήνα, αλλά και η επιφυλακτικότητα των αμερικανών επιβαρύνουν την εικόνα των καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ.

Από την Limited Brands και την Hot Topic έως την American Apparel και την Children's Place Retail Stores, οι εταιρίες λιανικού εμπορίου ανακοίνωσαν χειρότερη των εκτιμήσεων μείωση στις πωλήσεις τους. 

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,5% στις 8.219 μονάδες, ο S&P 500 εμφανίζει κέρδη 0,57% στις 884 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,55% στις 1.756 μονάδες. 

Στην Ευρώπη, ανοδικά κινείται ο FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 4.171 μονάδες με κέρδη 0,76%, άνοδο 1,66% καταγράφει ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη στις 4.648 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται κατά 1,07% στις 3.042 μονάδες. 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v