Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Μετρημένες" κινήσεις στη Wall Street

"Μετρημένες" επενδυτικές κινήσεις στη Wall, μετά τα σημαντικά προηγούμενα κέρδη, καθώς τα ικανοποιητικά αποτελέσματα των Goldman Sachs και J&J, «μάχονται» με τα υποτονικά στατιστικά μεγέθη.

«Μετρημένες» κινήσεις πραγματοποιούν οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τα σημαντικά κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης και καθώς τα ικανοποιητικά αποτελέσματα των εταιριών Goldman Sachs και J&J, «μάχονται» με τα υποτονικά μεγέθη από το στατιστικό μέτωπο.

Την συνεδρίαση χαρακτηρίζουν ήπιες διακυμάνσεις εκατέρωθεν του χθεσινού κλεισίματος και αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,1% στις 8.383 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,07% στις 901 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ανεβαίνει ανεπαίσθητα στις 1.793 μονάδες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στα κρίσιμα εταιρικά αποτελέσματα β' τριμήνου που ανακοινώνονται αυτή την εβδομάδα, μεταξύ των οποίων από τις επιχειρήσεις Google, IBM, JPMorgan, Nokia, BofA, Citi και GE.

Η μετοχή της Goldman Sachs κινείται σταθεροποιητικά. Τα κέρδη του οίκου αυξήθηκαν 33% και ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Τα αποτελέσματα της Johnson & Johnson (+1%) ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις.

Η μετοχή της Intel, που ανακοινώνει αποτελέσματα κερδών β΄τριμήνου μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, ενισχύεται 0,4%.

Η μετοχή της Dell υποχωρεί 3,6% κατόπιν προειδοποίησης για μικρή πτώση στα περιθώρια κέρδους β΄τριμήνου.

Από το στατιστικό μέτωπο, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,6% τον Ιούνιο, με την μεγαλύτερη αύξηση σε πέντε μήνες, αλλά πάντως η άνοδος δεν ικανοποίησε την αγορά.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε την μεγαλύτερη αύξηση από τον Νοέμβριο 2007 (1,8%).

Νωρίτερα, τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν σε υψηλότερα επίπεδα, αντλώντας στήριξη από τα χθεσινά κέρδη της Wall Street. Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο ενισχύθηκε 2,3%.

Στην Ευρώπη οι βασικοί δείκτες ενισχύθηκαν επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τον δείκτη FTSE να κλείνει 0,85% υψηλότερα, τον DAX 1,26%, και τον CAC 0,98%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v