Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική στήριξη σε Wall και ευρωαγορές

Η αναβάθμιση της μετοχής της Goldman από την «γκουρού» Meredith Whitney εμπνέει ράλι στις τραπεζικές μετοχές, αλλά οι πιέσεις στους κλάδους ενέργειας και τεχνολογίας δημιουργούν σταθεροποιητική εικόνα στη Wall.

Η αναβάθμιση της μετοχής της Goldman Sachs από την «γκουρού» Meredith Whitney εμπνέει χρηματιστηριακό ράλι στις τραπεζικές μετοχές, αλλά οι πιέσεις στους κλάδους ενέργειας και τεχνολογίας συντηρούν το επιφυλακτικό κλίμα στην Wall Street.

Μετά από θετικό άνοιγμα στον απόηχο της θετικής τραπεζικής αντίδρασης, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,16%, στις 8.133 μονάδες, ο S&P 0,35% στις 876 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,95% στις 1.738 μονάδες.

H Meredith Whitney αναβάθμισε την Goldman (+4%) σε «buy» από «neutral», στην πρώτη αναβάθμιση αμερικανικής τράπεζας από τότε που ξεκίνησε την κάλυψη του τίτλου από την επιχείρησή της.

Εκανε επίσης θετικά σχόλια για τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό κλάδο. Η μετοχή της Bank of America εκτινάχθηκε 5%.

Στον αντίποδα, επικρατούν έντονες στους κλάδους ενέργειας και μετάλλων, μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου κάτω από τα 60 δολάρια ανά βαρέλι.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε πτωτικά στην Ευρώπη, στον απόηχο των σημαντικών απωλειών στις ασιατικές αγορές, αλλά μέχρι το μεσημέρι η εικόνα διαμορφωνόταν σταθεροποιητική, ενώ μετά τις τραπεζικές συστάσεις, καθιερώθηκαν αισθητά ανοδικές τάσεις.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται αυτή την ώρα 0,87%, ο DAX, που έφτανε να κερδίζει έως 2% ενισχύεται 1,51%, ενώ ο CAC 0,83%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v