Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική αντίδραση Wall χάρη στις τράπεζες

Το τραπεζικό ράλι που προκάλεσε η αναβάθμιση της Goldman από την Meredith Whitney καθιέρωσε δυναμικά θετικά πρόσημα σε Wall και ευρωαγορές, μετά από τέσσερις συνεχόμενες ζημιογόνες εβδομάδες. Το βλέμμα στα τρίμηνα.

Το τραπεζικό ράλι που προκάλεσε η αναβάθμιση της μετοχής της Goldman Sachs από την κορυφαία αναλύτρια Meredith Whitney καθιέρωσε δυναμικά θετικά πρόσημα στη Wall Street και τις ευρωαγορές, μετά από τέσσερις συνεχόμενες ζημιογόνες εβδομάδες.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στις εταιρικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων β΄τριμήνου, που κλιμακώνονται αυτή την εβδομάδα.

Μετά από σταθεροποιητικό και αμφίρροπο άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 1,45%, στις 8.264 μονάδες, ο S&P 1,55% στις 892 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,18% στις 1.776 μονάδες.

H Meredith Whitney αναβάθμισε την Goldman (+4%) σε «buy» από «neutral», στην πρώτη αναβάθμιση αμερικανικής τράπεζας από τις αρχές του έτους, που ξεκίνησε την κάλυψη του τίτλου. Εκανε επίσης θετικά σχόλια για τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό κλάδο.

Και οι τρεις μεγάλες τράπεζες που ανακοινώνουν αποτελέσματα μέσα στην εβδομάδα, εμφανίζουν εύρωστη άνοδο, με την Bank of America να κερδίζει 5%, την Citigroup 3,9% και την J.P. Morgan Chase 2,4%.

Από τους κολοσσούς που ανακοινώνουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, η Intel και η Johnson & Johnson ενισχύονται 0,5%, ενώ η CSX και η Novellus Systems, κινούνται σταθεροποιητικά.

Στον αντίποδα, επικρατούν έντονες στους κλάδους ενέργειας και μετάλλων, μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου κάτω από τα 59 δολάρια ανά βαρέλι.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε πτωτικά στην Ευρώπη, στον απόηχο των σημαντικών απωλειών στις ασιατικές αγορές, αλλά μέχρι το μεσημέρι η εικόνα διαμορφωνόταν σταθεροποιητική. Μετά τις ευοίωνες τραπεζικές συστάσεις, καθιερώθηκαν αισθητά ανοδικές τάσεις.

Ο δείκτης FTSE εκλεισε τελικώς με άνοδο 1,82%, ο DAX 3,19% ενώ ο CAC 2,31%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v