Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παύση στη Wall μετά το ανοδικό "σερί"

Μικτή, σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στη Wall μετά το ανοδικό "σερί" αυτής της εβδομάδας, με την πιθανή χρεοκοπία της CIT Group να επισκιάζει το πολύ καλό Q2 της J.P. Morgan. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Μικτή, σταθεροποιητική, εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τα "μίνι-ράλι" αυτής της εβδομάδας.

Οι ρευστοποιήσεις κερδών, αλλά και οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις μιας πιθανής χρεοκοπίας της CIT Group έρχονται σε αντιπαράθεση με τα πολύ καλά της αποτελέσματα της J.P. Morgan Chase και την ευνοϊκή ανάγνωση των μεγεθών για την απασχόληση.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,15% στις 8.603 μονάδες, ο S&P 0,34% στις 929 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,3% στις 1.857 μονάδες.

Η μετοχή της J.P. Morgan κερδίζει 0,7% μετά την ανακοίνωση καλύτερης της αναμενόμενης αύξησης κερδών 36% στο β΄τρίμηνο.

Στον αντίποδα, η Marriott International υποχωρεί 4% εξαιτίας ανακοίνωσης μείωσης κερδών 76% στο ίδιο διάστημα, ενώ η ευρωπαϊκή Nokia «βουλιάζει» 9% κατόπιν υποβάθμισης της πρόβλεψης για τα περιθώρια κέρδους και τα μερίδια αγοράς.

Από το μέτωπο των οικονομικών ειδήσεων, ανακοινώθηκε σημαντική μείωση στα επιδόματα ανεργίας, η οποία αποδίδεται πάντως σε μεγάλο βαθμό στις «ιδιαίτερες» μορφές των απολύσεων εργαζομένων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Νωρίτερα στην Ασία η εικόνα ήταν σταθερά θετική, στον απόηχο του προηγούμενου ράλι στην Wall Street και της ανακοινωσης για ανάπτυξη της κινεζικης οικονομίας κατά 7,9% στο β΄τρίμηνο.

Ανοδικά παραμένουν τα πρόσημα και στις ευρωπαϊκες αγορές, με στήριξη από τις ευοίωνες προβλέψεις επιχειρήσεων όπως η Novartis και η Electrolux. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,48%, ο DAX 0,96%, ενώ ο CAC 1,36%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v