Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Intel βάζει στη "πρίζα" τους επενδυτές στη Wall

Κατακόρυφη άνοδο σημειώνη η Wall, καθώς τα κέρδη της Intel προστίθενται στα ευνοϊκά αποτελέσματα που έχουν ανακοινώσει άλλοι μεγάλοι επιχειρηματικοί κολοσσοί και αυξάνουν τις ελπίδες οικονομικής ανάκαμψης.

Κατακόρυφη άνοδο σημειώνουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τα εύρωστα αποτελέσματα β΄τριμήνου της Intel που ωθεί στα ύψη τις τεχνολογικές μετοχές και παράλληλα αυξάνει τις ελπίδες ευρύτερης οικονομικής ανάκαμψης.

Ο δείκτης μεταποίησης Empire εδραιώνει την θετική ψυχολογία, καθώς έδειξε ότι οι βιομηχανικές συνθήκες στην κρίσιμη αυτή περιφέρεια είναι καλύτερες από τον Απρίλιο 2008.

Ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 2,24% στις 8.547 μονάδες, ο S&P 2,22% στις 925 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 2,78% στις 1.849 μονάδες.

Η Intel κερδίζει 7,3% στον Nasdaq μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις και ευοίωνων εκτιμήσεων για το μέλλον. Η ανταγωνιστική AMD κερδίζει 9,3%.

Τα πολύ καλά αποτελέσματα της Intel ακολουθούν μια σειρά άλλες θετικές ανακοινώσεις εταιρικών κολοσσών στις προηγούμενες ημέρες, μεταξύ των οποίων η Alcoa, η Johnson & Johnson, η Goldman Sachs.

Κατά τα λοιπά από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ήπια άνοδος του πληθωρισμού τον Ιούνιο καθώς και μικρότερη της προβλεπόμενης μείωση βιομηχανικής παραγωγής.

Με ενδιαφέρον αναμένεται στη συνέχεια η δημοσιοποίηση του Beige Book, όπου καταγράφονται οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις της Federal Reserve για την αμερικανική οικονομία.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια απεκόμισαν εύρωστα κέρδη αντλώντας στήριξης από τον τεχνολογικό κλάδο αλλά και τον τραπεζικό και ενεργειακό.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 2,57%, ο DAX 3,07%, ενώ ο CAC 2,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v