Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διεύρυνση κερδών στην Wall Street

Διευρύνονται τα κέρδη στην αμερικανική αγορά, δίνοντας συνέχεια στο ανοδικό σερί, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στα ανέλπιστα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα. Τέταρτη ημέρα κερδοφορίας στις ευρωαγορές.

Τα απογοητευτικά στατιστικά στοιχεία της ημέρας επισκιάζονται από τον επενδυτικό ενθουσιασμό που προκάλεσαν τα ανέλπιστα ευνοϊκά εταιρικά αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί και δημιουργούν θετική εικόνα για τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Καθώς η αγορά αφομοιώνει τα κέρδη από την πολυήμερη ανοδική πορεία, που κατέληξε στο χθεσινό "μίνι-ράλι", ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,94% στις 8.697 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,81% στις 940 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει άνοδο 1,07% στις 1.883 μονάδες..

Οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις μιας πιθανής χρεοκοπίας της CIT Group έρχονται σε αντιπαράθεση με το πολύ καλό Q2 της J.P. Morgan Chase, που κερδίζει 0,7% μετά την ανακοίνωση καλύτερης της αναμενόμενης αύξησης κερδών 36% στο β΄τρίμηνο.

Στον αντίποδα, η Marriott International υποχωρεί 4% εξαιτίας ανακοίνωσης μείωσης κερδών 76% στο ίδιο διάστημα, ενώ η ευρωπαϊκή Nokia «βούλιαξε» 14% κατόπιν υποβάθμισης της πρόβλεψης για τα περιθώρια κέρδους και τα μερίδια αγοράς.

Από το μέτωπο των οικονομικών ειδήσεων, ανακοινώθηκε σημαντική μείωση στα επιδόματα ανεργίας, η οποία αποδίδεται πάντως σε μεγάλο βαθμό στις «ιδιαίτερες» μορφές των απολύσεων εργαζομένων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε νέα συρρίκνωση στον κλάδο μεταποίησης, απογοητεύοντας τις ελπίδες ταχείας οικονομικής ανάκαμψης.

Νωρίτερα στην Ασία η εικόνα ήταν σταθερά θετική, στον απόηχο του προηγούμενου ράλι στην Wall Street και της ανακοινωσης για ανάπτυξη της κινεζικης οικονομίας κατά 7,9% στο β΄τρίμηνο.

Ανοδικά έκλεισαν και οι ευρωπαϊκες αγορές, με στήριξη από τις ευοίωνες προβλέψεις επιχειρήσεων όπως η Novartis και η Electrolux (+9,6%).

Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο έκλεισε με κέρδη 0,35% στις 4.361 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,58% στις 4.957 μονάδες, ενώ ο CAC 0,93% στις 3.200 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v